Prezident SR Ivan Gašparovič v sobotu na návšteve Petrovca a v nedeľu Kovačice

Prezident SR Ivan Gašparovič v sobotu na návšteve Petrovca a v nedeľu Kovačice
 
prezident
 
Doc. JUDr. Ivan Gašparovič CSc.
prezident Slovenskej republiky
 
V sobotu 20. júna 2009. sa návšteva prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča v Báčskom Petrovci začne o 16,20 h obchôdzkou nového parku vedľa Begeja, vystavaného za podpory Slovenskej republiky.
 
V čase 16,40- 17,15 prezident Gašparovič navštívi Zhromaždenie báčskopetrovskej obce. Predtým sa krátko zastaví v Galérii Zuzky Medveďovej. Podľa zahláseného harmonogramu o 17,20 h návšteva vzácneho hosťa bude pokračovať príchodom do budovy ústredne Matice slovenskej. Ako kuriozitu možno spomenúť, že je prezident Ivan Gašparovič, ešte z čias kým nezastupoval najvyššiu štátnu funkciu, čestným členom Miestneho odboru Matice slovenskej v Báčskom Petrovci. Podľa neoficiálnych informácií, prezident SR návštevu báčskopetrovskej obce ukončí v Kulpíne, v Poľnohospodárskom múzeu.
 
V nedeľu 21. júna 2009 prezident Ivan Gašparovič, veľvyslanec SR v Belehrade JE Igor Furdík a podpredsedníčka Výkonnej rady AP Vojvodiny Anna Tomanová - Makanová pricestujú na návštevu do Kovačice. O 10,00 h sa krátko stretnú s predstaviteľmi kovačickej obce a o 10,40 navštívia kovačický evanjelický kostol, kde prezidenta Ivana Gašparoviča pozdraví biskup ECAV d.p.Samuel Vrbovský a kňazi a naplánovaný je aj krátky príhovor prezidenta SR. Ďalšiu polhodinku, od 10,50-11,20 h delegácia strávi v Galérii insitného umenia a o 11,20 navštívia štúdio TV Kovačica, ktorého výstavbu finančne podporila Rozvojová agentúra Slovenskej republiky.
 
O 12,00 v Relax stredisku v Kovačici prezident SR Ivan Gašparovič a podpredsedníčka Výkonnej rady APV Anna Tomanová – Makanová poskytnú vyhlásenie pre médiá.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články