VEDOMOSTI DO DARU

VEDOMOSTI DO DARU
 
Zo Selenče sa v nedeľu 28. júna na TV B 92 priamo vysielala relácia Vedomosti do daru. Redaktorom vysielania je dlhoročný a skúsený novinár z oblasti poľnohospodárstva Zaharije Trnavčević.
 
vedomosti do daru
 
Predseda Rady MS Selenča Juraj Grňa a predseda Obce Báč mr.Tomislav Bogunović v rozhovore s novinárom Zaharije Trnavčevićom
 
Program sa vysielal z domu kultúry. Najprv Selenču v krátkych črtách predstavili predseda Rady MS Selenča Juraj Grňa a predseda Obce Báč mr.Tomislav Bogunović. V pokračovaní relácie sa vystriedal veľký počet odborníkov z poľnohospodárstva ale aj poľnohospodári, ktorí mohli vyjadriť svoje ako pozitívne tak aj negatívne skúsenosti zo svojej dlhoročnej praxi. Do diskusie sa zapojili i predstavitelia Ministerstva pre poľnohospodárstvo. Hovorilo sa aj o aktuálnych témach akou je napríklad cena tohtoročnej pšenice ako aj o podmienkach poisťovania obsiatych plôch a i. V relácii, ktorá trvala 120 minút sa predstavili ako Selenčania tak aj poľnohospodári z iných prostredí z celého Srbska. V kultúrno - umeleckej časti sa predstavili tanečné skupiny ZŠ Jána Kollára a Kultúrno - umeleckého spolku, Komorný zbor Zvony a dychová hudba zo Selenče. Obecenstvo v dome kultúry pozorne sledovalo program. Na priestore pred domom kultúry mali svoj spoločný stánok všetci výrobcovia cirokových metiel zo Selenče. Návštevníci si mohli obzrieť aj etnopriestor v ktorom je nainštalovaná ďalšia výstava ako aj výstavu fotografii v rámci projektu Kvety a stromy pľúca našej Selenče.
 
Po ukončení priameho prenosu spokojní boli ako hostitelia tak aj hostia - tím TV B92. Televízia bola nanajvýš spokojná s celkovým vzťahom Selenčanov k ich programu a so zodpovedným vzťahom organizátorov k tomuto vysielaniu. Možno je toto dobrým začiatkom budúcej spolupráce, lebo sa predstavitelia televízie presvedčili na tvári miesta, že Selenča má čo ponúknuť aj v kultúrnom aj hospodárskom zmysle divákom v celom Srbsku.
 
Juraj Berédi – Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články