SELENČI K SVIATKU

SELENČI K SVIATKU
 
Včera, 2.júla Selenča oslávila priliehavým kultúrno - umeleckým programom v dome kultúry svoj sviatok - Deň založenia osady a svoje 251 narodeniny.
 
oslavy
 
V celovečernom kultúrno - umeleckom programe najprv svojim spoluobčanom blahoželal predseda Rady MS Juraj Grňa. Potom sa už program rozbehol. Tanečným bodom ho otvorili najmladší účastníci, deti z predškolskej ustanovizne Kolibri. Ďalej sa striedali speváci a tanečníci, členovia ZŠ Jána Kollára a KUS Jána Kollára. Nechýbali ani veselé výstupy členov divadelnej odbočky KUS-u. Bola tu aj priliehavá báseň, ktorú Selenči k narodeninám venovala etnoodbočka. Tanečné a hudobné body sprevádzal detský orchester Zvončeky posilnený skúsenými hudobníkmi KUS-u. Taktiež vystúpila aj Selenčská dychová hudba. V rámci programu uzavreli aj projekt Kvety a stromy pľúca našej Selenče a to na ten spôsob, že organizátori projektu vyhlásili víťazov jednotlivých kategórii a udelili najlepším priliehavé darčeky. Program moderovala Monika Zolňanová.
 
Program sledoval veľký počet divákov a musíme pripomenúť že sa toho času v Selenči nachádza veľký počet občanov, ktorí žijú v zahraničí v Austrálii a Nemecku.
 
Pred začiatkom programu si návštevníci mohli obzrieť výstavu fotografii v rámci projektu Kvety a stromy pľúca našej Selenče ako aj výstavu nainštalovanú v etnopriestore pod názvom Moja výbava, ktorú nainštalovali členky etnoodbočky v dome kultúry.
 
Po skončení programu rovnako spokojní opúšťali sieň domu kultúry aj organizátori programu aj diváci.
 
Oslavy budú pokračovať v nedeľu 5.júla už tradičnou súťažou vo varení paprikáša Zlatý kotlík Selenča 2009 a ľudovou veselicou. Do tanca bude hrať skupina Maks zo Selenče. Teda, v nedeľu večer, ak to počasie dovolí na nádvorí školy sú vítaní všetci, ktorí majú radi Selenču a skupinu Maks.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články