„TURISTICKÝ KVET“ ZÍSKALA BÁČSKOPETROVSKÁ OBEC

„TURISTICKÝ KVET“ ZÍSKALA BÁČSKOPETROVSKÁ OBEC
 
foto
 
Štátny tajomník pre turistiku Goran Petković včera, 27. septembra pri príležitosti Svetového dňa turistiky udelil cenu „Turistický kvet “ podnikom a jednotlivcom, ktorí v 13. kategóriách dali svoj prínos k rozvoju turistiky v Srbsku.
 
Turistická organizácia obce Báčsky Petrovec získala túto významnú cenu za rozvoj dedinskej turistiky a afirmáciu lokálnych gastronomických výrobkov, zvykov a služieb.
 
Štátny tajomník pre turistiku Goran Petković blahoželajúc k sviatku, ktorý v tomto roku prebieha pod heslom „Sláva rozličnostiam“, preniesol časť odkazu úradujúceho predsedu Svetovej turistickej organizácie Taleba Rifaiho. Rafai v odkaze podčiarkol že je „ rozličnosť jednou z hybných síl v turistike, ktorá otvára možnosť početným národom podeliť sa o mnohé úžitky, upevňujúc pevné styky s radom krajín; a ako taká turistika je jednoznačne katalyzátorom pestovania vzájomného pochopenia, je podnetom pre spoločenské zbližovanie sa a podporou rozvoja životného štandardu“.
 
„TURISTIČKI CVET“ OPŠTINI BAČKI PETROVAC
 
Državni sekretar za turizam Goran Petković uručio je juče, povodom svetskog dana turizma, nagrade "Turistički cvet" preduzećima i pojedincima, koji su u 13 kategorija dali svoj doprinos razvoju turističke delatnosti u Srbiji.
 
Turistička organizacija Bački Petrovac dobila je nagradu za razvoj seoskog turizma i afirmisanje lokalnih gastronomskih proizvoda, običaja i usluga.
 
Državni sekretar za turizam Goran Petković, je česitajući praznik koji se ove godine proslavlja pod geslom "U slavu različitosti", preneo deo poruke vršioca dužnosti predsednika Svetske turističke organizacije (STO) Taleba Rifaija. Rafai je u poruci kazao kako je "razlicitost jedna od pokretačkih snaga turizma koja otvara mogućnost narodima da podele mnoge koristi, razvijajući čvrste veze sa nizom zemljama; kao takav turizam je nedvosmisleno katalizator izgradnje razumevanja, podsticaj društvenog zbližavanja i podizanja životnog standarda".

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články