NACIONÁLNY FUTBALOVÝ DOM V STAREJ PAZOVE

NACIONÁLNY FUTBALOVÝ DOM V STAREJ PAZOVE
- bude jedným z najsúčasnejšie vybavených futbalových stredísk v Európe
 
NACIONALNA KUĆA FUTBALA U STAROJ PAZOVI
- biće jedan od najsavremenije opremljenih fudbalskih centara u Evropi
 
Vo štvrtok, 1. októbra 2009 o 11:00 h v Starej Pazove usporiadajú slávnosť pri príležitosti začiatku prác na výstavbe Nacionálneho futbalového domu. Kladenia základného kameňa sa zúčastnia predstavitelia obce Stará Pazova, štátny predstavitelia, predstavitelia FIFE a UEFE, Futbalového zväzu Srbska ako aj predstavitelia športových klubov. Základný kameň položí ministerka športu a mládeže vo vláde Srbska Snežana Samardžićová – Markovićová.
 
foto
 
Prvá fáza výstavby bude stáť zo 1.800.000 eúr a celková hodnota prác sa hodnotí na asi 12 miliónov eúr. Táto prvá fáza výstavby Nacionálneho futbalového domu by mala byť ukončená už v tomto roku a ňou sa predvída upravenie všetkých terénov, ohrady vôkol terénov a osvetlenia na objekte, kým pre ukončenie celkových prác lehota je stanovená do začiatku roku 2011.
 
U četvrtak 1. oktobra u 11:00 sati u Staroj Pazovi održaće se svečanost povodom početka radova na izgradnji Nacionalne kuće fudbala. Postavljanju kamena temeljca prisustvovaće predstavnici Opštine Stara Pazova, državni zvaničnici, predstavnici FIFE i UEFE, Fudbalskog saveza Srbije, kao i predstavnici sportskih klubova. Kako je danas za Radio Staru Pazovu izjavio Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova, kamen temeljac položiće Snežana Snežana Samardžić - Marković, ministarka za sport i omladinu u Vladi Republike Srbije.
 
Prva faza izgradnje će iznositi oko 1.800.000 eura a ukupna vrednost radova iznosiće oko 12 miliona eura. Prva faza izgradnje srpske "Nacionalne kuće fudbala" biće završena već ove godine kada bi trebali da budu urađeni svi tereni, ograda oko terena i osvetljenje na objektu, dok je rok za završetak svih radova predviđen za početak 2011. godine.
 
Pre nešto manje od godinu dana, nakon jednoipomesečenih pregovora, Fudbalski savez Srbije potpisao je ugovor sa opštinom Stara Pazova oko izgradnje sportskog kompleksa i "Nacionalne kuće fudbala".
 
Ministarstvo omladine i sporta Srbije pomoći će izgradnju "Nacionalne kuće fudbala" sa 3,2 miliona eura, još 3 miliona eura doniraće UEFA odnosno FIFA, a opština Stara Pazova obezbedila je Fudbalskom savezu Srbije 11,5 hektara zemljišta čija je vrednost procenjena na oko 5,5 i 6 miloina eura.
 
Fudbalska organizacija Srbije je ocenila da je Stara Pazova pružila najbolje uslove za izgradnju buduće "Nacionalne kuće fudbala" i sportskih terena i navela da je posebna prednost ove lokacije što se nalazi na samo 20 kilometara od aerodroma "Nikola Tesla".
 
Sportski tereni prostiraće se na 53.650 kvadratnih metara. Predviđena su četiri fudbalska terena i dva trenažna boksa sa prirodnom travom, kao i dva fudbalska terena sa veštačkom travom. Centralni teren sa tribinama za 3.000 gledalaca za A reprezentaciju lociran je neposredno uz višenamensku sportsku dvoranu. Orijentacija centralnog terena je sever-jug. Centar će imati i teniske terene. Saobraćajna infrastruktura zauzimaće površinu od 9.400 kvadratnih metara.
 
Pod krovom će biti 11.000 kvadratnih metara, a predviđena je i izgradnja hotela koji će biti smešten u centralnom delu kompleksa.
 
Zdroj: www.opstinastarapazova.org/nacionalna_kuca_fudbala.php

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články