Minister Lajčák v Srbsku s najvyššími štátnymi predstaviteľmi

Minister Lajčák v Srbsku s najvyššími štátnymi predstaviteľmi
 
O situácii na Balkáne, európskej integrácii a dvojstranných vzťahoch dnes v Belehrade rokoval minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák so svojim rezortným partnerom Vukom Jeremićom. Okrem neho minister Lajčák sa stretol aj s prezidentom Srbska Borisom Tadićom, premiérom Mirkom Cvetkovićom, podpredsedom vlády pre európske integrácie Božidarom Djelićom, predsedníčkou parlamentu Slavicou Djukićovou-Dejanovićovou a ministrom práce Rasim Ljajićom, zodpovedným za spoluprácu s Medzinárodným tribunálom pre bývalú Juhosláviu.
 
foto
 
Prvý deň dvojdňovej návštevy slovenského ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka nanajvýš plodný a úspešný (Foto: Press služba prezidenta Srbska)
 
Rezortní kolegovia Jeremić a Lajčák podpísali Memorandum o porozumení medzi dvomi ministerstvami o spolupráci v rámci programu Partnerstvo za mier. Minister Jeremić povedal, že vo vzťahoch dvoch krajín nieto otvorených otázok, že sú bilaterálne vzťahy výborné a že je Slovensko blízkym priateľom a partnerom Srbska.
 
Prezident Srbska Boris Tadić sa ministrovi Lajčákovi poďakoval za podporu v zachovávaní integrity a suverenity Srbska. On tiež zopakoval, že je členstvo v Európskej únii strategickým cieľom Srbska a zdôraznil, že Slovensko plne podporuje tento cieľ- uvádza sa vo vyhlásení z press služby prezidenta Srbska.
 
Premiér Mirko Cvetković zhodnotil, že je spolupráca Srbska a Slovenska na ceste do európskych integrácií veľmi vzácna, v čom má osobitný význam zasadzovanie sa Slovenska za neodkladné uplatňovanie Prechodnej obchodnej dohody a tiež aj za liberalizáciu vízového režimu Európskej únie voči Srbsku.
 
Podpredseda Vlády Srbska za európske integrácie Božidar Djelić a minister Lajčák sa dohodli o technickej pomoci Slovenskej republiky na expertnej úrovni v procese prípravy Srbska na získavanie štrukturálnych fondov EU, zvlášť v oblasti poľnohospodárstva, ľudských zdrojov a regionálneho rozvoju.
 
Miroslav Lajčák zahlásil príchod slovenského prezidenta Ivana Gašparoviča , ktorý do konca roka pricestuje na návštevu našej krajiny. Na pôde Veľvyslanectva SR v Belehrade sa slovenský minister zúčastnil na diskusii s predstaviteľmi mimovládneho sektora pri príležitosti desiateho výročia Bratislavského procesu. Zajtra bude Lajčák v Báčskom Petrovci, kde sa dnes začali a zajtra vyvrcholia ústredné oslavy 90. výročia založenia slovenského Gymnázia Jána Kollára.

Komentárov  

-1 #1 panboh a kalaposh 2009-10-20 17:47
Miroslav Mojzita bol pre Lajciaka Pan Boh a kalaposh!!!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články