Veľký deň pre Starú Pazovu a srbský futbal

Veľký deň pre Starú Pazovu a srbský futbal
 
Štvrtok 1. október roku 2009 vojde do análov nielen staropazovského, ale aj do srbského a európskeho športového života, lebo práve v ten deň položený bol základný kameň Nacionálneho futbalového domu.
 
Deti v nacionálnom drese Srbska uvítali hneď na vchode na stavenisko vzácnych hostí z Medzinárodnej futbalovej federácie, Európskej futbalovej únie, predstaviteľov z Futbalového zväzu Srbska, z Ministerstva športu a mládeže, štátnych predstaviteľov a občanov Starej Pazovy.
 
foto
 
„Občania sú pyšní, že takýto športový komplex bude v našom meste a že zostane potomkom nielen Starej Pazovy ale aj Srbsku aj širšie lebo sme mi obec otvoreného srdca.“ - povedal predseda Obce Stará Pazova Goran Jović.
 
Eva Paskie, predstaviteľka Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA vyzdvihla, že futbal v Srbsku má dobrý základ a tradíciu:
- Dnes je významný deň pre futbal v Srbsku, a to práve preto, že položíme základy futbalového domu, ktorý má mať dvere otvorené pre všetkých, aj pre mladých aj pre starých, aj pre dievčatá aj pre chlapcov aj pre osoby s invaliditiou, aj pre ženy.
 
Paskal Torez, predstaviteľ Európskej futbalovej únie UEFA poznamenal, že je hrdý ako Francúz, ktorý prišiel do Srbska urobiť niečo dobré pre srbský futbal.
 
foto
 
Ministerka pre šport a mládež vo Vláde Srbska Snežana Samardžićová – Markovićová podčiarkla, že je futbal nacionálnym záujmom pre Srbsko.
 
„Bude to jedným z najsúčasnejšie vybavených futbalových stredísk v Európe“ - povedal Tomislav Karadžić, predseda Futbalového zväzu Srbska, ktorý podrobne hovoril aj o obsahoch ktoré budú v rámci športového komplexu:
- Areál bude tvoriť šesť terénov s prírodnou a umelou trávou, jeden z nich bude mať atletickú dráhu a každý bude dobre osvetlený, a bude tu aj tribúna s 3000 miest. Vystavaný bude aj objekt s potrebnou infraštruktúrou, ktorý bude mať 65 izieb, ekonomát, miestnosti pre medicínu, SPA strediská, bazény, tenisové ihriská...
 
Po príhovoroch spomenutí vzácni hostia, predseda obce a predseda Olympijského výboru Srbska Vlade Divac, zobrali lopaty a položili základný kameň do ktorého uložili aj špeciálnu plaketu na pergamente.
 
Pre túto investíciu v hodnote viac ako 10 miliónov eúr prostriedky zabezpečili FIFA a UEFA po 3 milióny eur, Vláda Srbska 3 milióny 100 tisíc a minister pre infraštruktúru Milutin Mrkonjić sľúbil bezplatné práce na prístupových cestách a donáciu v hodnote 500 tisíc eur.
 
Anna Simonovićová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články