15. OKTÓBER - DEŇ OBCE BÁČSKY PETROVEC

15. OKTÓBER - DEŇ OBCE BÁČSKY PETROVEC
 
Pri príležitosti Dňa Obce Báčsky Petrovec dnes vo veľkej sieni Zhromaždenia Obce prebiehalo slávnostné zhromaždenie a v Maglići dali do prevádzky čističku odpadových vôd.
 
V prvej časti slávnostného zhromaždenia predseda Obce Vladimír Turan podal výročnú správu aktivít po čom nasledovali pozdravné príhovory hostí. V pokračovaní slávnostného zasadania odovzdali Cenu Obce Báčsky Petrovec za rok 2009 a Osobitné verejné uznania. Najvyššie obecné uznanie – Cenu Obce udelili Kulpínčanovi Ondrejovi Maglovskému.
 
foto
 
Laureáti Ceny Obce Báčsky Petrovec a osobitných uznaní
foto: Jaroslav Čiep
 
 
foto
 
foto: Jaroslav Čiep
 
foto
 
foto: Jaroslav Čiep
 
foto
 
Hudobný redaktor Novosadského rozhlasu, hudobník a skladateľ Ondrej Maglovský si toto uznanie zaslúžil za nezištnú hudobnú a skladateľskú prácu a prácu s folklórnymi a kultúrno-umeleckými spolkami ako aj za neoceniteľný príspevok v zachovaní hudobného dedičstva a zveľadenia kultúrno-umeleckého života tohto prostredia.
 
Osobitné verejné uznanie obce Báčsky Petrovec za rok 2009 udelili manželom Urbančekovcom z Petrovca, presnejšie dôchodcovi – maliarovi Vladimírovi a jeho manželke Ann za ich horlivú prácu na turistickej prezentácii obce Báčsky Petrovec prostredníctvom netradičného maľovania autentického prostredia a ľudí ako aj za otvorenie svojho rodinného domu, zariadeného v duchu tradície a niekdajšieho spôsobu života našich predkov, pre turistické návštevy.
 
Druhé osobitné verejné uznanie Obce sa dostalo producentovi Informačného programu Rádio televízie Vojvodiny Pavlovi Gažovi z Kulpína. Podľa zdôvodnenia komisie on si cenu zaslúžil za pozoruhodné výsledky v práci Miestneho spoločenstva v Kulpíne a za nesmierne angažovanie sa v združeniach občanov na území tohto miestneho spoločenstva.
 
foto
 
Pavel Gaža

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články