POĽOVNÍCKY DOM

POĽOVNÍCKY DOM
 
Poľovnícky spolok Fazan z Kulpína je hrdý na svoj nový objekt, ktorý sa nachádza vedľa futbalových ihrísk a ktorý, aj keď nedokončený, je už vyše roka vo funkcii. Prízemná časť je urobená, avšak priestory na poschodí čakajú záverečné práce.
Peniaze na tieto účely boli ešte v prvej polovici roka zabezpečené a to z pokrajinského Fondu pre kapitálne investície. Predseda kulpínskych poľovníkov Branislav Plachtinský v tejto súvislosti povedal:
„Plánovali sme, že hornú časť poľovníckeho domu dokončíme do septembra, keď sa v organizácii nášho Poľnohospodárskeho múzea má uskutočniť Medzinárodný kongres poľnohospodárskych múzeí. Avšak, nateraz sme dostali iba rozhodnutie, že sú peniaze schválené, ale sme ich ešte nedostali. Očakávam, že na náš účet tie prostriedky budú odvedené do konca roka, avšak myslím si, že objekt nebudeme môcť ukončiť tohto roku. Prízemie je vo funkcii, to je veľká sieň- reštaurácia, avšak do ubytovacích priestorov na poschodí treba ešte hodne investovať.“
Retrospektíva udalostí. Na www.vojvodina.sr.gov.yu dňa 24. augusta 2007 bolo napísané:
Pokrajinski sekretar za privredu Siniša Lazić posetio opštinu Bački Petrovac
Opština Bački Petrovac dobila je sredstva za izgradnju biciklističke staze između Kulpina i Bačkog Petrovca. – Prošle godine je ovaj put osvetljen, a do kraja godine biće završena biciklistička staza, koja je veoma značajna za meštane Kulpina koji zbog obaveza putuju u Bački Petrovac – rekao je Siniša Lazić i dodao da meštani Kulpina neće morati više da koriste autobuse, već će na bezbedan i efikasan način moći da dođu do Bačkog Petrovaca. U ovoj opštini finasirana je i izgradnja puta između Bačkog Petrovca i Stepanovićeva, koji je veoma značajan za opštinu i za ljude koji tu žive, ali i za investitore koji žele svoju privrednu aktivnost ovde da realizuju. Pored toga finasirani su i projekti u okolnim opštinama koje se naslanjaju na Bački Petrovac, pre svega u opštini Vrbas. U Vrbasu će biti finasirana izgradnja i rekonstrukcija puta između Kulpina i Ravnog Sela, kao i nekoliko projekata u opštini Bačka Palanka, pre svega u mesnim zajednicama Pivnice i Despotovo. Lazić je rekao i da je Sekretarijat za privredu podržao nastup na sajmovima podržano nekoliko preduzeća iz Bačkog Petrovca.
 
Siniša Lazić razgleda potkrovlje Lovačkog doma u Kulpinu
– Do kraja godine biće obnovljen Lovački dom u Kulpinu, što je veoma značajno za ovu sredinu, a za sledeću godinu planirana je i izgradnja biciklističke staze od Gložana prema Bačkom Petrovcu – rekao je Siniša Lazić.
 
lazic

 
Kulpin, 24. august 2007
www.vojvodina.sr.gov.yu

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články