III. Valné zhromaždenie Svetového združenia Slovákov v zahraničí

V dňoch 31. októbra a 1. novembra sa v Bratislave uskutočnilo
 
III. Valné zhromaždenie Svetového združenia Slovákov v zahraničí
 
Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ) bude aj v nasledujúcich troch rokoch viesť doterajší predseda Vladimír Skalský. Počas tohto víkendu tak rozhodla vyše stovka delegátov III. valného zhromaždenia SZSZ.
 
Z predstaviteľov zo Srbska do Generálnej rady zhromaždenia SZSZ bol zvolený Juraj Červenák a Svetlana Zolňanová, ktorá bude i koordinátorkou Výkonného výboru Generálnej rady pre východnú a juhovýchodnú Európu. Predsedom Revíznej a zmierovacej komisie sa stal Branislav Slivka a podpredsedníčkou tejto komisie v nasledujúcom trojročnom období bude Katarína Melegová – Melichová.
 
foto
 
foto
 
 Juraj Červenák, Katarína Melegová – Melichová, Vladimír Skalský, Svetlana Zolňanová a Branislav Slivka (foto Katarína Mosnáková)
 
Podľa názoru staronového predsedu Vladimíra Skalského musíme byť jednotnejší a vtedy toho viac aj dokážeme. Smerom von sa musíme snažiť, aby tretinu slovenského národa, žijúcu vo svete, brali vážnejšie v Bratislave aj v Bruseli.
 
Na zhromaždení v Bratislave sa zúčastnil aj podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič. Okrem iného on podčiarkol, že vláda SR bude podporovať združenia Slovákov v zahraničí prostredníctvom grantového systému.
 
SZSZ vznikla v roku 2002 a je apolitickou organizáciou. Jej úlohou je udržanie identity slovenskej komunity, vrátane jej najmladších členov, rozvíjanie jej kultúry a pomáhanie pri budovaní mostov s krajinou predkov – so Slovenskom. Združuje vyše 100 spolkov a inštitúcií v 23 krajinách na všetkých kontinentoch.

Komentárov  

-1 #8 Marnotratnost a duplictaMilan 2011-01-14 15:06
Pri existencii Matice slovenskej s ktorou vzdy zahranicni Slovaci komunikovali existencia a skorumpovaneho uradu USZZ je darhy spas pre slovenskeho danoveho poplatnika.
V zahranici pravy Slovaci bojkotuju ten statny tunel ktory volaju;Statne cirkusi a variete-cestovka za slovenske dane.
Preco nekona NKU ved je to organizovana okradacka Slovenska za asistencie riaditelky V.Privarovej a toho zbytocneho tunela USZZ.
Nahlásiť administrátorovi
0 #7 Stop parazitom spoza hranic SlovenskaViera 2011-01-10 13:56
Naklep;www.uszz.sk -cast Dotacie a citaj o okradacke a parazitovani.
Naklep;www.marnotratni zahranicni slovaci
Citaj extra vydanie SLOVAK V KANADE
Nahlásiť administrátorovi
0 #6 Zahranicni Slovak,Kanada 2010-12-13 14:55
Z pomoci pre zahr.Slovakov sa stala organizovana kriminalita a paratizovanie na slovenskom lude.Zaujme ze exoti co sa na to dali tiezfunkcionari su z najbohacsieho sveta krajin G7.Preco nekona prokuratura ved tu nejde o bobaky.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #5 sajo 2010-12-05 15:50
mas celkom pravdu, ja vojvodinsky slovak, petrovcan, ktory naozaj drie na roli dedicnej tuna v srbsku sa hanbim , ze mame taku katu melegovu a ancu tomanovu makanovu"""!!!!
Nahlásiť administrátorovi
0 #4 Kedy prestanuSLOVENSKY DANOVY POPLATNIK 2010-12-02 19:00
Kedy prestanu paraziti spoza hranic a najme z bohateho sveta krajin G7 parazitovat a vykradat Slovensko?
Kazdy kto nazrie na stranku www.uszz.sk a v nej na cast dotacie zbada kona sa organizovana okradacka Slovenska cez spekulantov,tiezfunk cionarov,zlatokopov spoza hranic SR.
ZABAVANIE,RADOVANKY,TURISTIKA,FESTIVALY,KOMERCNE VECI...nie su pomoc!
Ved aj Juraj Janosik bohatym bral a chudobnym daval.A ako je moze tato okradacka sa kona za asistencie statneho uradu USZZ?
Je SR dojna krava pre vydedencov,spekulant ov,zlatokopov spoza hranic?
Nahlásiť administrátorovi
-1 #3 Ivan 2010-11-06 15:00
Oprava;prepacte chybu v clanku spravne cislo je,cca.99,775%(perce nt) :!: neorganizovanych
Nahlásiť administrátorovi
-1 #2 Dalsie zidoklamstvaIvan 2010-11-06 14:57
Pred casom ten SZSZ cez Skalskeho roztruboval ako maju 500.000 clenov a zastupuju jednu tretinu naroda za hranicami SR.Ked sa zacala ta drviva vecsina zahr.Slovakov cca.99,755 ohradzovat na tieto Skalskeho ucelove klamstva lzi zacalo sa dalsie klamstvo sirit.Udajne maju 100 organizacii a spolkov ako clenov.A zahr.Slovaci sa usmievaju lebo vedia su to fiktivne,papierove,n eraz jednohtlave,dvojhlav e,manzelske,rosinne a vela ludi do maleho vytahu organizacie a spolky.
Zaujimave ze to nevedia v tom ako zahr. Slovaci volaju stany urad USZvZ(Statne cirkusi a variete-cestovka za slovenske)
Preco asi tento nepekny nazov? riaditelka V.Privarova na toto a svojim vyvolenym dava grandy na pomoc a tiezfunkcionari SZSZ(Skalskeho Zdroju Stalych Ziskov) robia vylety a spoznavaju vlast predkov Izrael.Predseda SZSZ Skalsky podpredseda SZSZ Rev.DToth z Kanady a jeho zena si idu vyhriat chrabat,spoznat vlast predkov za slovenske peniaze a napluju do oci starym komunitam Slovakov po svete a vylet sa vola Dni Slovenskeho zahranicia v Izraeli.Za slovensku stranu sa prida riaditelka USZvZ V.Privarova.No cooment more
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 Stop SZSZ!Exilaci 2009-12-10 10:09
KEDY VRATIA DLH EXOTI CO ZDIERAJU sr A SL. NAROD A ZIJUC V BOHATOM SVETE KRAJIN g7 BEZ ZACERVENANIA PARAZITUJU V MASKE ZAHR.sLOVAKOV NA NARODE POD TATRAMI.
SKALSKY,Rev.D.,TOTH A TOTHOVA OKAMZITE VRATIT ZA VYLET DO IZRAELA MEDZI SVOJICH.
STE NA RADE VRACAT DLH U NARODA A NEROBTE HANBU ZAHR.SLOVAKOM .
MAJU DOST
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články