Úspešný zájazd kulpínskej cirkevnej mládeže na Slovensku

Úspešný zájazd kulpínskej cirkevnej mládeže na Slovensku
 
V skorých ranných hodinách 23. 08. 2008. sa kulpínski mladí kresťania vrátili z desaťdňového pobytu v Slovenskej republike. Zo zájazdu si priniesli veľa zážitkov a pekných dojmov.
Mládež vedená MgrTh Vladimírom Grňom a Alexandrou Grňovou ako aj katechétkami Vierkou Petrášovou a Máriou Orgovánovou Petrášovou a profesorkou hudby Marínou Kaňovou vystúpila v nedeľu 17.08.2008 v dvoch evanjelických kostoloch v Bratislave. Kratší program predviedla najprv na ranných službách Božích v Novom kostole a v predvečerných hodinách o 18. h naši mládežníci vystúpili aj v Malom kostole.
Malý kostol bol postavaný za čias Márie Terézie a Nový kostol, ktorý sa nachádza na Legionárskej ulici bol vybudovaný v novšej dobe r.1933. Zaujímavosťou je, že je urobený podľa projektov svetoznámeho architektu, kulpínskeho rodáka Michala Milana Harminca.
Okrem pracovnej časti, počas pobytu v Bratislave naša mládež absolvovala aj bohatú turistickú obchôdzku. O tú časť sa postarala Alexandra Grňová, ktorá na každý deň urobila zaujímavý program. Nechýbal v ňom Bratislavský hrad, plavba loďkou na hrad Devín, navštívili botanickú a zoologickú záhradu, našli si času aj pre známe kúpalisko Zlaté piesky, ako aj pre veľké nákupné strediská akými sú Aupark, Centrum, Tesco, Avion, grilovanie v lese pri železnej studni ...
 
 

 
Foto A.Grňová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články