SNS 2008 – otvorenie

9. 08. 2008
 
SNS 2008 – otvorenie
 
Политика
 
БАЧКИ ПЕТРОВАЦ - Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић захвалио је вечерас Словачкој на чврстој подршци нашој земљи у настојањима да одржи и потврди свој територијални интегритет.
У тој чланици Европске уније имамо искреног и трајног партнера, рекао је Ђелић у Бачком Петровцу на отварању манифестације 47. словачке народне свечаности, и нагласио да Словачка даје велики допринос настојањима Србије да што пре уђе у Европску унију.
Напоменувши да је на готово сваком европском форуму Словачка један од најзначајнијих савезника Србије, он је додао да од те земље можемо и да учимо како се за кратко време постижу значајни економски резултати.
Поздравни телеграм учесницима најзначајније културне манифестације словачке националне заједнице у Србији упутио је председник Словачке Иван Гашпарович, а у име владе те земље традиционалним свечаностима присуствују потпредседници Душан Чаплович и Штефан Харадин.
Свечаном отварању манифестације, чији ће програми трајати до недеље, присуствовали су и потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић, министри Снежана Самарџић Марковић и Жарко Обрадовић, представници Скупштине и Извршног већа Војводине, општина у Србија, верских заједница и други гости.
 
http://vesti.krstarica.com/
 
Po slávnostnom programe a otvorení SNS 2008 sa vysokí hostia presťahovali do Kulpína, kde sa v areály Poľnohospodárskeho múzea usporiadal gala koktail .

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články