Šachové majstrovstvá v Selenči

Šachové majstrovstvá v Selenči
 
V piatok 5. februára posledným, deviatym kolom, skončili majstrovstvá šachu v Selenči pod názvom Selenča 2010. Majstrovstiev sa tohto roku zúčastnilo iba desať hráčov a to: Štefan Nosál, Pavel Pecník ml., Pavel Pecník st., Ján Sľúka, Vaňa Bocka, Ján Trusina, Ján Krížov, Zdeno Ďurčiansky, Denis Bocka a Ján Mandáč.
 
Po deviatich zohraných kolách známe je meno majstra Selenče na rok 2010. Ním sa stal Ján Mandáč.
 
foto
 
Ján Mandáč
 
Po rokoch sa podarilo Mandáčovi tento titul prebrať od svojho bývalého žiaka Pavla Pecníka ml. Keď ide o Jána Mandáča treba pripomenúť, že mu toto nie je prvý titul majstra Selenče, tituly získaval aj skôr a nie iba doma. Jedinému zo Selenče sa mu svojho času podarilo vybojovať si titul majstra Obce Báč v šachu. Podľa jeho slov, ani tento titul majstra Selenče nebolo ľahko získať. O neho musel bojovať húževnato a vynaložiť maximálne úsilie zvlášť v zápasoch s priamymi súpermi o titul majstra. Toho času Mandáč je kandidátom na šachového majstra. V súťažení o majstra Selenče z deviatich možných bodov získal sedem a pol bodov a práve tá polovička bodu mu priniesla prednosť nad priamym súperom Pavelom Pecníkom ml., ktorý sa tentoraz musel uspokojiť s druhým miestom. Tretie miesto obsadil Štefan Nosál a štvrté Ján Krížov. Piate a šieste miesto si rozdelili Pavel Pecník st. a Ján Trusina, siedme miesto obsadil Ján Sľúka a na ôsmom mieste súťaženie skončil Zdeno Ďurčiansky. Denis Bocka bol deviaty a najmenej šťastia mal Vaňa Bocka, ktorý súťaženie skončil na poslednom desiatom mieste.
 
Okrem titulu, ktorý získal ako prvoumiestnený na tabuľke, Ján Mandáč dostane aj peňažnú odmenu. Peňažne budú odmenení aj druhý a tretí na tabuľke.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články