Fašiangy v Selenči

V poslednú nedeľu pred začiatkom pôstu
 
Fašiangy v Selenči
 
V nedeľu 14. februára v Selenči usporiadali večierok venovaný fašiangom. Je to už tradične, že KUS Jána Kollára svojím spoluobčanom v tento deň venuje kultúrno umelecký program. V programe sa zúčastnili tanečné, divadelná a hudobná odbočky KUS-u a pohostine vystúpil aj DFS Pramienok základnej školy so svojím orchestrom.
 
foto
 
Program pozostával z detských hier,tanečných choreografii,moderných rytmických tancov,veselých výstupov a žartov a bol skutočne pestrý takže diváci bezmála dve hodiny mali čo pozerať a nešetrili svoje dlane aby odmenili či už deti alebo dospelých účastníkov programu. V programe sa zúčastnili aj rozspievané kozičky, aj Popoluška v súčastnom vydaní, a nechýbali ani žarty na účet ešte vždy aktuálnej komasácie.
 
foto
 
Program bol koncipovaný tak, že všetci účastníci prichádzali do gazdovského domu gazdovi a gazdinej predviesť svoj program a tak im na svojrázny a špecifický spôsob spestriť fašiangy. Gazda a gazdiná sa snažili za pekné vystúpenie štedro aj odmeniť hostí tradičnou varenou kukuricou, koláčmi a pravda chlapcov aj domácim vínom. Gazdu si zahral obecenstvu dobre známy herec Juraj Zolňan. V úlohe gazdinej tentoraz bola Jarmila Papová, ktorú obecenstvo dosiaľ poznalo ako speváčku. Jarmila si veľmi úspešne poradila aj s úlohou gazdinej. Humor mali na starosti divadelníci, členovia divadelnej odbočky Rastislav Rybársky, Ján Junčoviar a Zdenko Nosál. Na koniec si všetci spoločne zatancovali a zaspievali.
 
foto
 
Aj tentoraz sieň domu kultúry bola vyplnená do posledného miesta a podľa reakcie obecenstva, sa dalo uzavrieť, že sa program v celku vydaril.
 
Program spoločne prichystali členovia KUS-u a Daniela Keslerová. Svetelné a zvukové efekty mali na starosti Pavel Faďoš a Vladimír Kováč. Program moderovala Ivana Horvátová, predsedníčka spolku, ktorá sa na záver programu poďakovala všetkým účastníkom ako aj obecenstvu.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články