Crvena zvezda v Kovačici

MAJSTER EURÓPY A SVETA V „OSADE INSITY“
 
Crvena zvezda v Kovačici
 
Mladší pionieri (narodení roku 1996) najznámejšieho a najúspešnejšieho klubu bývalej „veľkej Juhoslávie“ sa nachádzajú na desaťdňových prípravách v Podnikateľsko-rekreačnom stredisku Relax v Kovačici. Dvadsaťsedem futbalistov Crvenej zvezdy (24. hráči a traja brankári) pricestovalo do južného Banátu v piatok 26. februára a zostanú na prípravách do nedele 7. marca. Zvezda dennodenne využíva služby rekreačného a regeneračného strediska v Kovačici (futbalový štadión, malé futbalové „umelé“ ihrisko, krytú plaváreň, posilňovňu, saunu, jakuzzi, k dispozícii im je i telovýchovná sieň Gymnázia Mihajla Pupina).
 
foto
 
Mladší pionieri CZ a vedenie klubu
 
 
Riaditeľ mladších kategórií FK Crvena zvezda Ratko Dostanić zveril desaťdňové prípravy trénerovi týchto futbalistov Konstantinovi Ðurićovi (inak rodákovi z Banatskeho Karlovca), trénerovi brankárov Miloradovi Marićovi a fyzioterapeutovi Vladimirovi Antonićovi.
 
Na futbalovom štadióne Slávie, Zvezda zohrala 2. marca prvé prípravné stretnutie s rovesníkmi Budućnosti Banatski Brestovac. V prvom polčase po góle výborného krídelníka Okuku, Zvezda poľavila, prijala vyrovnávajúci gól a do konca polčasu mali Brestovčania zrelšie šance. Po zmene strán sa situácia zmenila v prospech červeno-bielych, ktorí vyhrali presvedčivým skóre 5:1.
 
foto
 
Crvena zvezda v červeno-bielych dresoch na prípravách v Kovačici
 
Slávistické ihrisko aj v stredu 3. marca patrilo hviezdášom. Súperi im bol tentokrát vrstovníci z Omladinca Opovo. Hoci pre Zvezdu hrali iní hráči ako deň skôr, zápas sa veľmi podobal predchádzajúcemu. Kým mali síl, Opovčania až po prestávku úspešne čelili Belehradčanom a udržali si bezgólovú remízu. V druhom polčase fyzicky zdatnejšia Zvezda v čele s vysokým útočníkom Matićom strelila protivníkovi štyri góly, pokým neinkasovala ani jeden.
 
foto
 
Crvena zvezda v bielych tričkách na meraní síl s Omladincom Opovo
 
Tretie meranie síl si Zvezda v Kovačici naplánovala na sobotu 6. marca. Rivalom im bude tentokrát silnejší klub – Banat Zrenjanin. Duel sa na slávistickom štadióne začne o 15. hodine a 30. minúte.
 
Vedenie klubu je spokojné s prípravami v Kovačici. Pripomienky majú iba na nerovné slávistické ihrisko.
 
Športový spolok Crvena zvezda Belehrad zajtra, 4. marca, zaznamená jubilejné 65. narodeniny. Futbalový klub sa v roku 1991 stal majstrom Európy a vzápätí i majstrom sveta. Dvadsaťpäťkrát bol šampiónom krajiny a dvadsaťdvakrát držiteľom národného pohára. Majstrom starého kontinentu boli i basketbalistky Crvenej zvezdy (roku 1979) a atléti červeno-bielych (roku 1989). Viac ako tretina obyvateľov Srbska fandí tomuto klubu. Najhorlivejší fanúšikovia CZ sa od roku 1989 menujú „delije“.
 
Text a fotografie: Ján Špringeľ

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články