Stredná odborná škola v Starej Turej

Stredná odborná škola v Starej Turej
 
Minulý týždeň niektoré školy v Srbsku v ktorých sa vyučuje po slovensky, navštívili predstavitelia Strednej odbornej školy zo Starej Turej zo Slovenskej Republiky. Hostia zo Slovenska navštívili aj základnú školu v Selenči.
 
foto
 
Strednú odbornú školu predstavoval trojčlenný pracovný tým, ktorý tvorili Mgr. Milan Trúsik, Ing. Ján Málek a Anna Málková. Cieľom návštevy bolo oboznámenie žiakov ôsmych tried o možnosti pokračovania v školení na strednej škole v Starej Turej. Ide o strednú odbornú školu, ktorá budúcim žiakom ponúka dve možnosti v závislosti od dĺžky trvania školenia ako aj viacej odborov súvisiacich s elektrotechnikou a počítačmi. Žiaci si môžu zvoliť troj alebo štvorročné školenie. Žiakov ôsmich tried cestou efektnej video prezentácie hostia oboznámili ako o škole a možnostiach školenia, tak aj o prostredí z ktorého dochádzajú a predstavili aj mimoškolské možnosti pre stredoškolákov. Táto škola disponuje svojim internátom a vybavenými učebňami so súčasnými vyučovacími prostriedkami. Škola sa naozaj má s čím pochváliť a má aj čo ponúknuť svojím budúcim žiakom. Okrem neustáleho sledovania nových trendov vo svojom vzdelávacom programe, otvárajú nové smery prispôsobené potrebám budúcich zamestnávateľov a taktiež pestujú aj úspešnú spoluprácu s partnerskými školami v Anglicku a Nemecku s ktorými si pravidelne vymieňajú návštevy žiakov.
 
Zatiaľ je na tejto škole zo Srbska 21 žiakov. V tomto školskom roku niektorí žiaci končia svoje trojročné školenie. Medzi ôsmakmi vládne pozoruhodný záujem o uvedenú slovenskú strednú školu.
 
Juraj Beredi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články