TURÍCE V SELENČI

TURÍCE V SELENČI
 
V nedeľu 23.mája v sieni domu kultúry v Selenči Kristova duchovná cirkev zo Selenče zorganizovala večierok pre občanov Selenče a záujemcov z okolitých osád.
 
foto
 
Spevácky zbor Báčskeho obvodu Maranatha
 
Tento program zapadol do osláv kresťanského sviatku Turíc. V kresťanskej tradícii sú Turíce sviatkom zoslania Ducha Svätého na apoštolov v Jeruzaleme. Večierok bol zorganizovaný pod názvom Poďte ku mne všetci. Ako vo svojom príhovore povedal Ján Ďurík, ktorý v mene cirkvi pozdravil a privítal prítomných, večierok mal za cieľ prezentovať prítomným túto cirkev, oboznámiť ich čo ona robí, čo učí a káže a ako funguje. Večierok pozostával z modlitby , piesní a kázne. Obecenstvu sa predstavili spevácke zbory tejto cirkvi, Zbor Maranatha z Báčskeho obvodu, z Banátskeho obvodu sa predstavil zbor z Padiny a skupina AD, ktorú tvoria brat a sestra Dán Tomášik a Anna Pintírová. Slovo Božie na tomto večierku kázal hosť, kazateľ z Padiny, Ján Čech. Na tomto večierku okrem domácich boli i hostia z Padiny a z okolitých osád. Sieň domu kultúry bola vyplnená do posledného miesta. Obecenstvo pozorne sledovalo celý program.
 
Po reakcii obecenstva, ktoré po takmer dvojhodinovom programe opúšťalo sieň domu kultúry dalo sa uzavrieť, že všetci boli spokojní ba nadšení takýmto programom, ktorý okrem toho že mal zábavný charakter bol aj poučný a predstavil činnosť a učenie Kristovej duchovnej cirkvi.
 
Juraj Beredi – Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články