V STAREJ PAZOVE INCIDENT, INTERVENOVALA POLÍCIA

Voľby do národnostných rád menšinových spoločenstiev
 
V STAREJ PAZOVE INCIDENT, INTERVENOVALA POLÍCIA
 
Minister pre ľudské a menšinové práva Srbska Slobodan Čiplić voľby hodnotí ako úspešné a demokratické. Predsedníčka NRSNM Anna Tomanová - Makanová vyhlásila, že je s voľbami spokojná a podľa nej, vo volebnej procedúre nebolo väčších nedopatrení. Predák Zväzu vojvodinských Maďarov Ištvan Pastor upozornil, že bolo hodne problémov vo volebnej procedúre a poznamenal, že sú dnešné voľby hanbou pre našu krajinu.
 
foto
 
Voľby v Kovačici (Foto Ján Špringeľ)
 
Predsedníčka MSJ Katarína Melegová – Melichová vyhlásila, že tieto prvé priame voľby boli škandalózne zorganizované. Nositeľ listiny Slovenská liga Ľubor Stupavský od volieb očakáva zmeny, aj keď sa už jasne črtá, že táto listina získala málo hlasov. Nositeľ listiny Slovenská strana Ján Paul spochybnil legitimitu volieb a žiada demisiu rezortného ministra Slobodana Čiplića. Nositeľ listiny Nová slovenská strana Štefan Séč podozrieva, že vo voľbách bolo manipulácií a žiada zrušenie volieb a odvolanie z funkcie Slobodana Čiplića. Štefan Séč na volebnom mieste číslo 3 v Starej Pazove vyvolal dokonca aj incident keď rozbil volebnú urnu a zasahovať musela polícia. Po incidente, toto volebné miesto bolo hodinu zatvorené.
 
Štátna tlačová agentúra Tanjug v popoludňajších hodinách, aj keď vládlo volebné ticho, okrem iného zverejnila aj ostré reagovania Štefana Séča, ktorý je nositeľom jednej z listín a počas dňa zverejňovala aj hodnotenia viacerých politikov, ktorí sú zároveň aj kandidátmi na jednotlivých listinách. Takéto neuctievanie volebného ticha akoby napovedalo, že vôbec nejde o vážne voľby, alebo v horšom prípade, že sa voľby nekonajú v tomto štáte.
 
Tlačová správa znela:
 
6. juna (Tanjug) - Na biracckom podruccju koje obuhvata opsstine Baccka Palanka, Baccki Petrovac i Bacc jutros je otvoreno 16 biracckih mesta na kojima nessto visse od 13.000 pripadnika nacionalnih zajednica upisanih u posebne biraccke spiskove glasa za svoje predstavnike u nacionalnim savetima.
 
Predstavnica Izborne komisije tog biracckog podruccja Rada Rajber rekla je Tanjugu da su sva biraccka mesta otvorena na vreme i glasanje se odvija u potpuno regularnim uslovima. U opsstini Baccka Palanka otvoreno je ssest biracckih mesta sa ukupno 3.843 upisana u posebne biraccke spiskove, u Bacckom Petrovcu - na takodje ssest biracckih mesta glasache 6.045 upisanih, a u Baccu na ccetiri biraccka mesta -3.139 pripadnika nacionalnih zajednica. Predsednik Nove slovaccke partije sa sedisstem u Pivnicama SStefan Secc izjavio je Tanjugu da che ta izborna lista ulozziti zzalbu Centralnoj izbornoj komisiji i nadlezznim institucijama zbog sumnje u regularnost izbora za Nacionalni savet slovaccke nacionalne zajednice.
 
Ta izborna lista ima "ozbiljne primedbe i zamerke" Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i ministru Svetozaru CCiplichu, jer kontrolori ccetiri, od ukupno pet izbornih lista Slovaka nisu nisu na vreme dobili ressenja za prossirene sastave biracckih odbora i nisu mogli ni da udju u prostorije biracckih odbora u opsstinama Kovaccica, Stara Pazova, Zrenjanin i Baccki Petrovac, rekao je Secc.
 
Matica slovaccka, Liga Slovaka, Slovaccka stranka i Nova slovaccka partija nisu mogle da udju u prostorije biracckih odbora, sem liste Slovaci zajedno koju predvodi aktuelni potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekratar za informisanje Ana Tomanova Makanova, kazao je Secc.

Komentárov  

+3 #19 NokiJan 2010-06-13 14:20
Dali mislite da sam bolji covek ako pisem slovacki!, ili nemate nikakav bolji argument. KO NE POŠTUJE SRPSKI JEZIK, TAJ NE POŠTUJE NI SLOVAČKI JEZIK.
Ja se sa Vama slazem da svako treba da odgovara za svoje postupke i to po težini učinjenog dela (i zato nemojte poistovećivati bacanje kutije u hodniku sa ubistvom). To jednostavno nije isto.
Problem je u tome sto neko odgovara, a neko ne odgovara,
Ne zelim da branim porazene, ali pare za kampanju nisu imali, medije nisu imali (kako onda da Vas upoznaju sa programom i svojim ciljevima), čak i predstavnike pored glasačkih kutija nisu imali. I to Vam je malo, već Vi unapred znate da bi oni radili samo za vlastitu korist...?
Slazem se sa Vama da ODGOVORNOST MORA DA POSTOJI I ZATO NEKA STARI NS PISMENO PREDA DUŽNOST NOVOM NS NA NAČIN KAKO SAM I LIČNO PISAO NA OVOM SAJTU.
I Zakon o NS je regulisao indirektno (i za pametne i poštene ljude dovoljno) šta bi trebalo da bude u zapisniku. Videćemo koliko su pametni, a zapisnik je samo PRVI USLOV POŠTENJA.
Kao što vidite, MI SE U MNOGO ČEMU SLAŽEMO, a i da se ne slažemo, ne treba biti nervozan i neprijatan.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #18 Bole 2010-06-13 06:09
A aj Ti sa kludne možeš dať do kopy z Sečkom a shekim.... :cheer:
Nahlásiť administrátorovi
0 #17 re:Bole 2010-06-13 06:07
Ej moj sheky,zober si svojho Séča domov a tam sa dobre s nim po....
Nahlásiť administrátorovi
+3 #16 PRINCÍP SLUŠNOSTInovinarka 2010-06-13 05:34
:arrow: Na tejto webovej stránke ponechávame návštevníkom možnosť komentovať príspevky. Riadime sa podľa toho: VIAC HLÁV, VIAC ROZUMU. Demokratický je vyjadrovať svoj názor. V akej reči sa to robí, to je nepodstatné, veď sme neskončili rovnaké školy, za rovnakých podmienkok a v rovnakých prostrediach. Ak je komentár korektný, v ktoromkoľvek jazyku je napísaný, na tejto webovej stránke je vítaný . Ak však obsahuje
oplzlé slová, urážky a nadávky, bude musieť byť vymazaný. Takýto princíp sa uplatňuje aj na iných internetových portáloch s cieľom zachovania slušnosti dialógu. Prosíme preto o uctievanie tejto zásady a tiež prosíme o pochopenie keď z uvedeného dôvodu komentár bude vymazaný.
Nahlásiť administrátorovi
0 #15 : 2010-06-12 18:35
F U tebe negramotny sovinisto.
Nahlásiť administrátorovi
0 #14 Guest 2010-06-12 17:46
F U - seckim co pisu srpski o tejto teme ...
Nahlásiť administrátorovi
0 #13 smeshak 2010-06-12 09:19
aha. dakle ja ubijem nekoga i kazem nije bitno sto sam ubio nego zasto sam ubio? dakle ono zasto sam ubica me opravdava pred samim cinom i budem dobar i lep pred sobom i celim svetom. ma nije nego.
civlizovano ponasanje je uslov...pocetak i kraj javnog delovanja bez izgovora sto se oni drugi kurvanjski ponasaju.vama ste vi najveca briga -vas program i vase ponasanje a drugi neka brinu za sebe. ovako, porazeni ste zbog vaseg detinjeg ponasanja, buke koje ste pravili, zbog toga sto vam se kampanja 90% sastojala od toga kako se konkurenti ponasaju i sta rade umesto da se skoncentrisete na sebe tj. vlastiti program. ovako je ispalo da nemata sta da date i zelite samo da steknete vlast zarad vlastite koristi. a nacionalnim savetima trebaju ljudi koji ce da RADE i budu odgovorni za svoje postupke a ne oni koji ogovaraju one sa kojima se ne slazu, i zale se kako su ovi krivi za vase neuspehe.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #12 NokiJan 2010-06-12 07:11
Ni Slovacka stranka, ni Nova slovacka stranka u svojim programima nemaju radikalne i ekstremne ciljeve, zato im nemojte pripisivati tu karakteristiku. One cak namerno u svojim nazivima i nemaju rec "radikalna, demokratska liberalna, narodna, napredna, demohrišćanska" i tome slično, što je jako dobro, jer to su u politici istrošene reči.
Kada smo se dotakli programa stranaka, trebalo bi napomenuti da sve ostale stranke na nasim prostorima po svojim programima, znači po svojoj definiciji ne predstavljaju i ne zastupaju interese slovaka u punoj meri.
NIJE POENTA, ŠTA JE NEKO URADIO, VEĆ ZAŠTO JE TO URADIO. NEMOJTE GLEDATI POSLEDICE, VEĆ UZROKE, bacanja kutije.
Dve liste koje su dobile najvise članova u Nacionalnom Savetu su i pravile na proteklim izborima najviše nepravilnosti (samo pogledajte članke na ovome sajtu i sami ćete se uveriti u to).
I stranačke liste su pravile određene nepromišljene i glupave korake (ako ih zanima koji su, neka mi se javno obrate na ovom sajtu, pa ćemo stupiti u kontakt).
Najviše vredi savet koji se primeni, a ne košta praktično ništa.
Nemojte koristiti teške reči i psovke u delovanju, i nemojte samo posmatrati situaciju, već pošteno delujte sa ljudima, koji isto tako moraju biti spremni na to, pamakar i predstavljali odredjene stranke.
Nahlásiť administrátorovi
0 #11 Slovaci s p****!Guest 2010-06-12 05:16
Citovanie Anonymný:
Citovanie Gabikaa:
Pozeram sa z daleka ,je to p***.Pridem blizsie,fakt!
Pozerat sa ,je to moja obcianska povinnost.
Nahlásiť administrátorovi
0 #10 re:Guest 2010-06-12 05:13
Citovanie Gabikaa:
Pozeram sa z daleka ,je to p***.Pridem blizsie,fakt!
Pozerat sa ,je to moja obcianska povinnost.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #9 Gabikaa 2010-06-12 05:09
Pozeram sa z daleka ,je to p***.Pridem blizsie,fakt!
Pozerat sa ,je to moja obcianska povinost.
Nahlásiť administrátorovi
0 #8 anti shekz 2010-06-11 03:36
Zober si ho domov a kochaj sa v jeho krasi...
Nahlásiť administrátorovi
+1 #7 sheky 2010-06-08 11:07
Aj normalným Slovakom je už plný K Kataríny melegovej Melichovej aj Anny Tomanovej makanovej a podobným zapredancom!!!
Nahlásiť administrátorovi
+2 #6 bravo sec? 2010-06-08 10:10
normalni srbi sa hanbia za seselja.
Nahlásiť administrátorovi
0 #5 sheky 2010-06-08 02:07
Bravo SEČ !!!! Konečne aj my Slovaci máme svojho Šešelja, ktory si bude vdit vycerit zuby a nielen sa chichotat a puvať ako Tomanka alebo Meledžka.
Taký nam ľudia načim!!!!!
Nahlásiť administrátorovi
+2 #4 istinaslovak 2010-06-07 12:53
Neka Ana Tomanova Makanova , konacno pocne da radi svoj posao pokrajinskog sekretara za informisanje i objasni zasto u 17.00 casova, TV Pink daje vise informacija o izborima u Vojvodini, nego RT Vojvodine 1.
Nahlásiť administrátorovi
0 #3 bravo Sečkoooo 2010-06-07 10:07
to, to, to, TOOOO!!!! konecne aj MY Slovaci MAME PRAVEHO POLITIKA!!!
TO STEVKO UKAZ IM!
Nahlásiť administrátorovi
+4 #2 NokiJan 2010-06-07 03:49
Neka gospođa Ana Makanova Tomanova objasni slovackom narodu, od čijih je para delila er-kondišne po Vojvodini, postavljala bilborde...

Da li je ona plaćena od naše države, da u radno vreme sprovodi kampanju za izbore...

Protivnika na izborima je najlakše i najsigurnije pobediti, tako što mu zabraniš da broji glasačke listiće i stekne uvid u regularnost izbora, zato se to i desilo na ovim izborima.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #1 Preliminarne vysledkynovinarka 2010-06-07 03:15
:!: Slovaccka nacionalna manjina je najvisse glasova dala listi Slovaci zajedno 63,50 odsto, Matici slovacckoj 22,55, listi Nova slovaccka stranka 7,01 odsto glasova, Slovaccka liga je dobila 4,5, a Slovaccka stranka 2,44 odsto glasova.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články