SKUS Vinohrady vo vynovených priestoroch

SKUS Vinohrady vo vynovených priestoroch
 
V Slankamenských Vinohradoch 11. júna otvorené zrekonštruované priestory SKUS-u Vinohrady, vybavené modernou počítačovou technikou.
 
foto
 
Prestrihnutím pásky priestory otvoril veľvyslanec SR v Srbsku J.E. Igor Furdík
 
Pri tejto príležitosti veľvyslanec Furdík vyzdvihol, že dvere týchto miestnosti majú byť otvorené pre všetkých mladých ľudí a poznamenal, že treba pokračovať v dobrej praxi zviditeľnenia Vinohradov a navrhol ďalšie podujatie – vinobranie.
 
foto
 
Hostí spred miestneho spoločenstva Slankamenské Vinohrady pozdravil Ján Macho, ktorý poznamenal, že rekonštruovaním miestností a zabezpečením počítačov umožnené je nielen členom spolku ale aj všetkým mladým ľudom aby otvorili dvere do sveta.
 
foto
 
Rekonštrukcia priestorov a ich vybavenie modernou počítačovou technikou sa uskutočnila vďaka podpory Malého grantu Slovak Aid zo Slovenského veľvyslanectva v Belehrade a Obce Inđija, v čiom mene sa prihovoril Siniša Filipović, zástupca predsedu obce Inđija. Filipović podporil návrh veľvyslanca a doplnil aby sa v Slankamenských Vinohradoch urobila vínna pivnica a vináreň ktoré budú známe nielen v regióne, v Srbsku ale aj širšie.
 
Na otvorení sa zúčastnili aj ďalšie významné osobnosti kultúrneho, politického a spoločenského života a medzi nimi aj druhý tajomník Slovenského veľvyslanectva Pavol Krutošík a podpredseda zhromaždenia APV Martin Zloch, ktorý vo svojom príhovore vyjadril potešenie že si Slankamenské Vinohrady určili svoje priority, ktoré sa z roka na rok uskutočňujú.
 
foto
 
Vypracovanie projektu mala na starosti Asociácia pre edukáciu a regionálny rozvoj, ktorej zástupcovia Daniela Ďurašová a Martin Markuš svojou prítomnosťou tiež poctili túto nevšednú aktivitu Slankamenských Vinohradov. K projektu sponzorsky prispela aj firma Padina Komerc a PB Computers Stará Pazova.
 
Vďaka projektu sa nielen zrekonštruovali priestory spolku, ale aj nakúpil nový nábytok, stoly, stoličky, počítače, tlačiarne, videobim, ktoré tunajší Slováci využijú pre rozvoj ochotníckej činnosti na poli kultúry a na zdokonaľovanie počítačových zručností detí a mládeže. Projektovému tímu realizácia tohto projektu umožnila budovať ďalšie plány v oblasti všeobecného rozvoja a tak jedna z budúcich aktivít, ktorú v týchto nových priestoroch plánujú uskutočniť sú počítačové kurzy pre verejnosť.
 
foto
 
Nové priestory a technické vybavenie určite prispejú aj realizácii podujatia Budárske dni, ktoré sa v Slankamenských Vinohradoch uskutoční v druhý augustový týždeň.
 
Anna Simonovićova

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články