Staropazovskí divadelníci najlepší v Srbsku

Staropazovskí divadelníci najlepší v Srbsku
 
Na včera ukončenom 52. Republikovom festivale amatérskych divadiel Srbska v Kule, na ktorom účinkovalo 8 súborov a to z Kruščiću, Veľkej Plany, Starej Pazovy, Ćićevcu, Senty, Ubu, Belehradu a Aleksincu najlepší boli divadelníci Slovenského divadla VHV zo Starej Pazovy. Tento súbor získal prvé miesto a Zlatú plaketu za predstavenie Keď vejú jarné víchre Vladimíra Hurbana Vladimírova v réžii Miroslava Benku.
 
foto
 
Foto Michal Gíreg
 
Režisérovi Miroslavovi Benkovi žiry udelil cenu za réžiu ako aj cenu za celkový dizajn predstavenia Keď vejú jarné víchre (za scénografiu, kostýmografiu, dizajn plagátu a programu). Cenu za hlavnú úlohu získala Mária Chlebianová za stvárnenie Tety a cenu za epizódnu úlohu si zaslúžil Jaroslav Litavský - Didi za úlohu sluhu.
 
Žiry v zložení Dr. Zoran T.Jovanović- predseda a Dimitrije Jovanović a Jugoslav Krajnov členovia s uspokojením konštatoval, že amatérske divadlá v Srbsku, aj napriek evidentným hmotným problémom s ktorými zápasia, prejavili závideniahodnú umeleckú úroveň predvedených predstavení. Preukázali pri tom vynikajúcu vitalitu, repertoárovú rôznorodosť a množstvo úspešne realizovaných hereckých kreácií.

Komentárov  

0 #1 Martin Prebudila 2010-06-28 05:06
Bravoooooooo!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články