Ženy na dedine

Ženy na dedine
 
Zajtra v Hložanoch, v kafé Pod lipami, usporiadajú vernisáž výstavy fotografií Ženy na dedine. Program sa začne o 19:30h.
 
Táto putovná výstava už bola nainštalovaná v Novom Sade, Rume, Vajskej, Sriemskej Mitrovici, Kikinde, Kysáči a v Banoštore.
 
Organizátormi výstavy sú Pokrajinský sekretariát pre prácu, zamestnávanie a rodovú rovnosť, mimovládna organizácia Vojvodjanka- Regionálna ženská iniciatíva a združenie žien Slovenka z Hložian.
 
Fotografie vznikli v roku 2009 v deviatich vojvodinských osadách - v Báčskom Monoštore, Kysáči, Morovići, Vajskej, Boďanoch, Padine, Bielom Blate, Báčskom Petrovom sele a Banoštore.
 
Na slávnostnom otváraní návštevníkom sa prihovorí predseda miestneho spoločenstva Ján Bohuš, predseda obce Báčsky Petrovec Vladimír Turan a štátny tajomník v Ministerstve pre ľudské a menšinové práva doktor Ján Sabo. Výstavu otvorí pokrajinský tajomník pre prácu, zamestnávanie a rodovú rovnosť Miroslav Vasin.
 
Pred otvorením výstavy, o 18:00 hodine tiež v priestoroch kafé Pod lipami Ústav pre rovnoprávnosť pohlaví usporiada okrúhly stôl o ženskom podnikateľstve na dedine. Úvodom sa prítomným prihovorí predsedníčka združenia žien Slovenka z Hložian Viera Miškovicová.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články