Oznam Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku občanom Slovenskej republiky

Oznam Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku občanom Slovenskej republiky
 
Rozhodnutím č. 311/2010 Z.z. zo 6.7.2010 vyhlásil prezident Slovenskej republiky referendum a určil deň jeho konania na sobotu 18. septembra 2010. V referende rozhodnú oprávnení občania o nasledovných otázkach:
  1. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom zrušila povinnosť fyzických osôb a právnických osôb platiť úhradu za služby verejnosti poskytované Slovenskou televíziou a Slovenským rozhlasom?
  2. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom rozšírila možnosť prejednať konanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky ako priestupok na všetky priestupky podľa zákona o priestupkoch?
  3. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky ústavným zákonom znížila počet poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na 100 s účinnosťou od nasledujúceho volebného obdobia?
  4. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom ustanovila, že orgány verejnej moci môžu obstarávať osobné motorové vozidlá s obstarávanou cenou maximálne 40 tisíc eur?
  5. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky ustanovila možnosť voliť poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a poslancov Európskeho parlamentu prostredníctvom internetu?
  6. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom vyňala osoby poverené výkonom verejnej moci z možnosti uplatniť právo na odpoveď podľa tlačového zákona?
Referendum sa vykoná podľa zákona č. 564/1992 Z.z. o spôsobe vykonania referenda v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon). Právo hlasovať v referende má každý občan Slovenskej republiky, ktorý má podľa zákona o voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky právo voliť do Národnej rady Slovenskej republiky. Občana Slovenskej republiky, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a dostaví sa v deň konania referenda do miestnosti na hlasovanie, dopíše okrsková komisia do zoznamu. Zápis do zoznamu okrsková komisia zaznamená v jeho cestovnom doklade (§ 9 ods. 4 zákona). Pre účasť na referende je preto nevyhnutné predloženie slovenského cestovného pasu. Miestnosti na hlasovanie v referende budú na území Slovenskej republiky otvorené v čase od 7.00 hod. do 22.00 hod.
 
Úplné znenie zákona č. 564/1992 Z.z. o spôsobe vykonania referenda a rozhodnutie prezidenta Slovenskej republiky č. 311/2010 Z.z. je dostupné spolu so základnými informáciami o referende na www.minv.sk/?referendum; informácie o referende budú zverejnené aj na webových stránkach Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky a Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku.
 
V Belehrade, 11. 8. 2010

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články