Podpora portálu

Podpora portálu
 
Milá Katka, veľmi ma teší skutočnosť, že som sa s Tebou zoznámil a že mi môžeš pomôcť nadväzovať kontakty s kamarátmi, s ktorými som sa nevidel celých 50 rokov. Srdečne sa Ti poďakúvam a obdivujem Tvoju plodnú činnosť. Veľmi sme Ti povďační aj na získaní nových vzácnych vedomostí. Tebe, Martinkovi a celej Tvojej rodine prajeme veľa zdaru v práci a pekných chvíľ v prejavovaní lásky jeden voči druhému.
 
foto
 
Spavajući div-Tander Bej
 
Draga Katarina, čestitamo Vam i za podršku Slovačke vlade. Vi i Martin zaslužujete svaki delić tih sredstava. Možda ljudi koji žive u Kulpinu ne mogu da zamisle šta znači biti u Kanadi preko trideset godina i biti željan svake sitne novosti o Slovacima koji žive bilo gde u Vojvodini i u svetu. Ponekad se pojavi slika na kojoj se prepozna školski drug, komšija, bivši učenik ili učenica i onda sećanjima i pričama nikad kraja, kao da smo tamo!
 
Hvala Bogu za Slovačku vladu, kao i za sve koji vide i poštuju Vaš trud. Biti nezavisan i slobodan u svom radu znači puno. Mi koji posećujemo Vaš sajt možemo da svojim malim doprinosima obezbedimo Vašu nezavisnost i objektivnost - divan sajt koji nam se jako sviđa.
 
Najzad imamo prilike i da vam se zahvalimo za sav rad na kulpinskom sajtu koji nas drži obaveštene i uvek prijatno iznenadjene. Molimo vas da primite naš skroman doprines za troškove oko interneta. Poslali smo Vam 100 Eura. Možete ih podići u bilo kojoj banci u Srbiji.
 
Puno pozdrava Vama, vašem sinu Martinu kao i svim Slovacima i Srbima na svetu!
 
Srdečné pozdravy od Daniela a Smiljany Pixiadesovcov.
 
Na vysvetlenie:
Portál www.kulpin.net je nezávislá stránka a majitelia Katarína a Martin Pucovskovci ju sami vypracúvajú a financujú. Aj keď existuje takmer 3 roky, v tomto roku prvýkrát boli schválené finančné prostriedky na technické vybavenie a internetový hosting a to z Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, resp. od Slovenskej vlády. Na túto podporu reagoval známy slovenský dolnozemský básnik žijúci v Kanade v mestečku Thunder Bay Daniel Pixiades s manželkou Smiljanou. S tvorbou Daniela Pixiadesa sa môžete oboznámiť aj na jeho stránke: http://cikadanko.com/index.html

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články