Premiér Cvetković a minister Dinkić v Báčskopetrovskej obci

Premiér Cvetković a minister Dinkić v Báčskopetrovskej obci
 
Nekaždodenná udalosť sa udiala dnes, keď v predpoludňajších hodinách Báčskopetrovskú obec navštívil najprv minister ekonomiky a regionálneho rozvoja Srbska Mladjan Dinkić (G-17) a trochu neskôr, do tohto prostredia zavítal aj premiér Srbska Mirko Cvetković (DS). Toto sa udialo iba jeden deň po návšteve Báčskeho Petrovca pokrajinského premiéra Bojana Pajtića (DS). Vysokí štátni funkcionári svoju dnešnú návštevu tejto obce zakončili v Maglići, kde spoločne otvorili novú prevádzku v továrni Marbo produkt.
 
 
www.srbija.gov.rs
 
Minister Mladjan Dinkić so spolupracovníkmi navštívil najprv Slovenské vojvodinské divadlo v Báčskom Petrovci, kde ho prijal riaditeľ tejto ustanovizne Pavel Čáni. Okrem už schválených prostriedkov na rekonštrukciu budovy, minister Dinkić riaditeľovi Čánimu prisľúbil v nasledujúcom roku poskytnúť prostriedky na dostavbu ubytovne . Delegácia vedená ministrom Dinkićom ďalej pokračovala do Kulpína. V tomto prostredí mali rozhovory s riaditeľkou predškolskej ustanovizne Včielka Zuzanou Pašićovou a s predsedom Rady miestneho spoločenstva Branislavom Cesnakom, ktorý po stretnutí vyhlásil:
 
 
Na záver pobytu v Báčskopetrovskej obci Mladjan Dinkić spolu s riaditeľom Agentúry pre zahraničné vklady a promóciu vývozu Božidarom Laganinom navštívili Miestneho spoločenstvo Maglić.
 
Do Maglića pricestoval i premiér Srbska Mirko Cvetković, ktorý spolu s Mladjanom Dinkićom v továrni Marbo produktu otvoril novú prevádzku na výrobu zemiakových lupienkov. Rozšírenie výrobných kapacít otvorí aj nové pracovné miesta pre asi 100 robotníkov v priamej výrobe a asi 400 osôb bude nepriamo angažovaných vo výrobe zemiakov a na údržbe prevádzok.
 
Na otváraní nových zariadení hodnoty zo 20 miliónov eúr v továrni "Marbo produkt", ktorá je členkou americkej spoločnosti Pepsiko sa zúčastnila i veľvyslankyňa USA v Srbsku Mary Warlick.

Komentárov  

+1 #1 zbožňovateľ čipsu 2010-09-16 03:09
Samá krása, najprv Aqva park a teraz aj chutnejší čips. To by nás malo zachrániť... Hádam...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články