Dni európskeho dedičstva v Báči

17.-19. septembra
 
Dni európskeho dedičstva v Báči
 
Tradičné podujatie Dni európskeho dedičstva bude prebiehať v Báči na priestore zbúraniska starej pevnosti a sprievodné akcie sa usporiadajú na rôznych lokalitách v Báči . Program bude pozostávať z rôznych kreatívnych dielní pre deti a dospelých , ako sú folklórna, spevácka a výtvarná, z vystúpení folklórnych súborov detí a dospelých, domácich a zahraničných súborov, divadelných predstavení, prezentácie projektu ,, Storočia Báču “...
 
foto
 
Záber z minuloročného podujatia v Báči Na rok koncerte sa predstaví domáca skupina Van gogh, bude tu aj výtvarná kolónia, koncert duchovnej hudby a športové turnaje. Slávnostné otváranie podujatia je naplánované na sobotu 18. septembra a podujatie otvorí predseda Obce Báč Tomislav Bogunović. Podujatie skončí už tradičným ohňostrojom a spomínaným rok koncertom v nedeľu večer.
 
foto
 
Členky Etno centra zo Selenče, ktoré sa zúčastnili na etno trhu vlani
 
Podujatie Dni európskeho dedičstva je spoločný projekt Rady Európy a Európskej komisie, ktorého cieľom je širšej verejnosti predstaviť a sprístupniť bohaté a rôznorodé kultúrne dedičstvo, ako aj zdôrazniť jednotu rozmanitosti spoločného európskeho kultúrneho dedičstva, ako jeden z najcharakteristickejších faktorov európskej identity. Dni európskeho dedičstva sa konajú každý rok v priebehu mesiaca septembra, v štyridsiatich európskych krajinách. Toto podujatie musí spĺňať pravidlá medzinárodných podujatí.
 
Organizátori tohto podujatia v Obci Báč sú Fond pre zachovanie kultúrneho a historického dedičstva ,,Storočia Báču '',Turistická organizácia Báču a KUD" ,,Mladost" Báč.
 
Sponzori podujatia sú Republikové Ministerstvo kultúry, Pokrajinský sekretariát pre kultúru a Obec Báč. Mediálni sponzori sú Rádio Báčka a webová stránka Báč fun.
 
Juraj Beredi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články