Meňme svoje zvyky a nie klímu

Meňme svoje zvyky a nie klímu
 
Je rovnomenný názov tohtoročného v poradí IV. Eko dňa v Hložanoch. Podujatie prebiehalo v rámci osláv Svetového dňa ochrany ozónového obalu (ktorý v eko kalendári pripadá na 16. septembra).Hložančania a tamojšie Združenie ekológov Ekos, ktoré sa podpisuje pod organizáciu, si tento deň pripomenulo v umeleckom a športovom duchu v nedeľu 19. septembra v miestnej kaviarni Pod lipami.
 
foto
 
Meňme svoje zvyky a nie klímu AKCIA 350
 
ZE Ekos ako i doteraz pripravilo bohatú programovú náplň. Hlavnou pečaťou podujatia bola tradičná predajná výstava pod názvom Príroda očami umelca, pozostávajúca z obrazov a fotografií znázorňujúcich prírodu, z kvetinových aranžmánov, rôznych ručných prác a módnych doplnkov vyhotovených z prírodného materiálu...
 
foto
 
Prejav predsedníčky Ekos-u Viery Turčanovej
 
V otváracom prejave predsedníčka združenia Viera Turčanová vyjadrila želanie, aby človek ráznejšie zamedzoval vlastné negatívne konanie voči matke Zeme. Po príležitostnom programe, ktorý predviedli žiaci základnej školy Jozefa Marčoka Dragutina, nasledovala revu mladých karatistov hložianského KK Budúcnosť.
 
foto
 
Revu karatistov
 
Skrze nepriaznivého počasia tradičná prechádzka k Dunaju, roleriáda a súťaž o najrýchlejšieho bicyklistu nedopadli celkom podľa plánu. Avšak, štvrtého šachového turnaja sa zúčastnilo až 7 žiakov piateho a siedmeho ročníka. Najlepšie ťahy na tabuli urobili: Ján Baláž (5.bodov - I. miesto), Ondrej Chlpka (4,5 boda – II. miesto) a z rovnakým počtom bodov ako druhoumiestnený, na III. mieste zakotvil Ivan Fábry. Pre účastníkov boli pripravené vecné odmeny a po ich udelení, nasledovalo pobavenie pri hudbe a speve Hložančanky Ivety Dorčovej.
 
Združenie ekológov Ekos sa po druhý raz zapojilo do celosvetovej akcie pod názvom AKCIA 350, ktorá sa zasadzuje o zamedzenie emisie CO2 do ovzdušia a s tým v súvislosti aj proti globálnemu otepľovaniu zemegule.
 
S úmyslom výraznejšie zapôsobiťi, účastníci podujatia na tričkách mali pripnutú číslicu 350.
 
Jasminka Činčuráková – Galambošová

Komentárov  

0 #2 Jaska 2010-10-18 21:06
Bravo! Originalne nápady máte. Len pokračujte vo svojom boji proti znečisteniu životného prostredia
Nahlásiť administrátorovi
+3 #1 Eko den HlozianTurcanova 2010-09-21 16:48
SUPER!
paci sa mi clanok a zvlast fotografie.
Mozno by nebolo od veci ked by sa bolo pripomenul ze ,zial nikto z veducich lokalnej samospravi nebol pritomny. :huh:

Aj ze sa z toho miesta zaslal apel nasim lidrom, aby co rychlejsie zacali uvazovat o znizeni koncentracie CO2 vo vzduchu a o vyuzivani energetickych zdrojou
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články