Jesenné listy - Hložany

Jesenné listy - Hložany
 
Kultúrno umelecký program Jesenné listy je jedným z tradičných podujatí Miestneho odboru Matice slovenskej v Hložanoch. Tento raz odznel v prvú októbrovú nedeľu v hložianskom kultúrnom dome. Je to program s bohatou náplňou slovenských evergreenov, tanečných a lyrických piesní, zároveň i slovenskej poézie.
 
foto
 
V úvodnom prejave čelného človeka hložianskeho MOMS Mr. Samuela Feketeho, ktorý poznamenal, že tohtoročné matičné programy sú v znamení niekoľko významných dátumov z dejín ako napr. 240. rokov príchodu Slovákov do Hložian, založenia prvej hložianskej školy...
 
foto
 
Prítomní si vypočuli spevákov z Hložian a Báčskeho Petrovca. Nestarnúce melódie o láske, priateľoch a mladosti ktoré sa rozozvučali sieňou spievali hložianski speváci R. Struhár, J. Kriška, A. V. Stupavský, J. Uramová, K. Dobríková, Z. Kukučková ako i mladé začínajúce speváčky A. Lovásová a T. Makanová, ktorá zároveň umelecky predniesla básnické verše slovenských autorov a M. Gažová, ktorá samu seba sprevádzala na gitare. Z B. Petrovca vystúpili hostky E. Demrovská a A. Bovdišová. Hudbu mali na starosti spomenutí R. Strhár a I. Galamboš.
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
Vystupujúcim speváčkam pekné gesto urobil organizátor darujúc kvetinovú kytičku. Programom divákov viedla M. Zahorcová, konferansu pripravil Mr. S. Fekete, scénu pripravili A. a O. Zahorcovci, technická podpora V. Struhár, M, Babiak a J. Uram. Po zhruba dvojhodinovom programe prítomní sa účinkujúcim za pekný umelecký zážitok a za vynaložené úsilie odvďačili potleskom pri ktorom nešetrili dlane.
 
Jasminka Činčuráková Galambošová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články