DEŇ ČELÁREVA A 116. VÝROČIE PIVOVARU

DEŇ ČELÁREVA A 116. VÝROČIE PIVOVARU
 
karlsberg
 
V dňoch 13. - 15. septembra v Čeláreve prebiehajú oslavy dňa tejto osady a zároveň kompánia "Karlsberg Srbija" zaznamenáva 116. výročie založenia.
Pri príležitosti jubilea vedenie kompánie vyhlásilo, že za necelé 4 roky po sprivatizovaní, Karlsberg do továrne vložil 120 miliónov eúr a ešte do konca roka plánuje ďalšie investície v hodnote 34 miliónov euro.
Generálny riaditeľ dánskeho pivovaru "Karlsberg" pre juhovýchodnú Európu a generálny " riaditeľ Karlsberg Srbija" v Čelareve Isak Šeps vlani na oslavách 115. narodenín pivovaru v Čeláreve zdôraznil, že vďaka neustálym vkladom do rozvoja továrne, dostali sa na druhé miesto vo výrobe piva v Srbsku a už v tomto roku plánujú vyrobiť dva miliónov hektolitrov piva (hektoliter je jednotka objemu a jej veľkosť je 100 litrov ), čo je štvornásobok vzhľadom na obdobie, kým pivovar nebol sprivatizovaný.
Oslava prebieha na ústrednom námestí a jej hlavným organizátorom je "Karlsberg Srbija".
 
Náš postreh – zhruba a odoka: v Srbsku sa popije nemálo piva. Čiže, ak iba v Čeláreve vyrobia 200 miliónov litrov ročne a sú tu aj ďalšie pivovary, tak tých niečo vyše 6 miliónov dospelých občanov, sa musí dobre „posnažiť“, aby to dokázalo popiť .

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články