DETSKÝ TÝŽDEŇ V SILBAŠI

DETSKÝ TÝŽDEŇ V SILBAŠI
 
Ubehol aj tohoročný Detský týždeň. Zaznamenaný bol v dňoch od 4. do 8. októbra na všetkých našich základných školách rôznorodými aktivitami. Na Základnej škole Bratov Novákovcov v Silbaši bol tiež bohatý.
 
foto
 
O tom, ako prebiehal v rámci nižších ročníkov porozprával nám profesor triedneho vyučovania Miroslav Hložan.
 
„V pondelok bola pre žiakov organizovaná tzv. Výtvarná kolónia, ktorá mala súťažný ráz a žiaci boli aj priliehavo odmenení. Štafetové hry sme pre žiakov organizovali v utorok. Súťažili dve skupiny, v ktorých boli po dvaja žiaci z každej triedy. V stredu sme skrze daždivé počasie neorganizovali kros, ale namiesto toho sme mali generálnu próbu programu pre príjem prvákov do Detského zväzu. Deťom sa najviac páčilo vo štvrtok, ktorý sme nazvali tzv. „Sladkým dňom“.
 
foto
 
Žiaci predávali koláče, ktoré im usilovné ruky mám a starých mám prichystali pre tento detský jarmok. Deti sa maximálne vžili do svojej úlohy, dbali aj na predávačskú hygienu, keďže si opásali aj zástery a na rukách mali aj rukavice, príp. igelitové sáčky, ktorými obsluhovali zákazníkov. Z peňazí, ktoré deti zozbierali ihneď zajtra deň bola kúpená hudobná veža a plánuje sa kúpiť ešte nejaké veci potrebné pre vyučovanie. V piatok boli prváci prijatí do Detského zväzu, takže sme v školskej telocvični usporiadali priliehavý program.“
 
Veríme, že sa v takejto príjemnej a tvorivej atmosfére silbašským deťom učenie darí a majú v ňom záľubu.
 
Vladislava Lovásová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články