Prezident Tadić v Selenči

Prezident Tadić v Selenči
 
Vo štvrtok 04. novembra na sklonku dňa prezident republiky Boris Tadić so svojimi spolupracovníkmi vicepremiérom Božidarom Đelićom a predsedom pokrajinskej vlády Bojanom Pajtićom navštívili Báč a Selenču.
 
foto
 
Do Obce Báč sa vzácna návšteva dostala na spiatočnej ceste z Chorvátska keď sa cez Dunaj z Vukovaru do Vajsky, do báčskej obce zviezli trajektom a takto symbolicky dali do prevádzky trajekt, ktorý by mal v budúcnosti prevážať občanov oboch republík cez Dunaj. Trajekt má symbolické meno Holubica a je dar holandskej vlády. V Báči na námestí Dr. Zorana Đinđića prezidenta privítali predstavitelia lokálnej samosprávy, Demokratickej strany ako aj zoskupení občania, ktorí potleskom pozdravili prezidenta.
 
foto
 
V Selenči, v strede osady, prezidenta so spolupracovníci privítali predstavitelia miestneho výboru Demokratickej strany ako aj zoskupení občania za sprievodu dychovej hudby zo Selenče . Prezident v sprievode občanov prešiel dráhu od stredu osady do Business strediska kde mali spoločnú večeru. Po ceste prezident pozdravoval občanov a s niektorými sa krátko aj rozprával. Pred vchodom do reštaurácie dievčatá v kroji s pesničkou a priliehavými darčekmi, ktoré symbolizujú Selenču privítali vzácnu návštevu.
 
foto
 
Prezident ochotne vyhovel aj žiadosti detí, ktoré ho čakali pred reštauráciou a urobil si s nimi spoločnú fotku. Po večeri prezident so spolupracovníci opustil Selenču. Toto bola tretia návšteva prezidenta Selenče.
 
Juraj Beredi - Ďuky

Komentárov  

-1 #1 borisSajo 2010-11-10 10:12
"kazda mu cest"??? a co je kedy lapi toho co nas vsetkych kostuje silne eura a vypad do EU"""???
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články