SRBSKO: Mladićovi mal pomáhať bývalý šéf tajnej služby

SRBSKO: Mladićovi mal pomáhať bývalý šéf tajnej služby
 
BELEHRAD 8. novembra (SITA/AP) - Srbskí vyšetrovatelia vypočúvajú bývalého šéfa vojenskej tajnej služby Acu Tomića, ktorý je podozrivý z toho, že pomáhal na úteku bývalému šéfovi bosnianskosrbskej armády a v súčasnosti najhľadanejšiemu vojnovému zločincovi v Európe Ratkovi Mladićovi. V Belehrade o tom v pondelok informoval riaditeľ srbskej polície Ivica Dačič.
 
Tomić mal podľa niektorých indícií v prvej polovici tohto desaťročia skrývať Mladića v armádnych zariadeniach v Srbsku. Tomić bol blízkym spolupracovníkom bývalého srbského prezidenta Vojislava Koštunicu, ktorý sa dostal k moci v roku 2000 po páde autoritárskeho exprezidenta Slobodana Miloševića.
 
Mladić čelí pred Medzinárodným trestným tribunálom pre bývalú Juhosláviu (ICTY) obvineniam z genocídy a vojnových zločinov, ktorých sa mal dopustiť riadením masakry v Srebrenici, pri ktorej jeho bosnianskosrbské jednotky vyvraždili 8 000 ľudí, ako aj pri obliehaní Sarajeva počas bosnianskej vojny v rokoch 1992 až 1995. Podľa informácií západných tajných služieb sa Mladić stále skrýva v Srbsku a je pod ochranou bývalých vysokopostavených predstaviteľov silových rezortov.

Komentárov  

0 #1 sajky 2010-12-08 02:19
svi smo mi zatocenici ovog drskog i blesavog djenerala, ali pravda ce ga stici
njegova cerka od stida kakvog ima oca ubila se
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články