Príďte do Šanghaju, objímte svet Shanghai Expo 2010 China

V Galérii Babka v Kovačici 18. novembra vernisáž
 
Príďte do Šanghaju, objímte svet
Shanghai Expo 2010 China
 
Výstavu Príďte do Šanghaju, objímte svet usporiadalo Ministerstvo kultúry Čínskej ľudovej republiky a súčasne keď i v Srbsku, výstavu premiérovo predstavujú v početných krajinách po celom svete. Výstavu tvorí 60 fotografií známych čínskych fotografov, na ktorých je zobrazený život v tejto čínskej metropole a zároveň výstava znázorňuje i momentky zachytené počas prebiehania Svetovej výstavy Shanghai Expo 2010. Výstava v Šanghaji pravdepodobne predstavovala najväčšiu tohtoročné svetová udalosť. Na nej sa prvýkrát predstavilo aj Srbsko a našu kultúru reprezentovali aj dve kovačické maliarky.
 
foto
 
Výstavu Shanghai Expo 2010 návštevníkom vernisáže v Kovačici priblíži predseda Spolku Ďaleký Východ Goran Vasiljević, o pavilóne Srbska na svetovej výstave v Šanghaji bude hovoriť riaditeľka pavilónu Milica Zatezalo a o Účasti Galérie Babka a dvoch kovačických insitných maliarok Zuzany Vereskej a Kláry Babkovej sa zmieni riaditeľ Galérie Pavel Babka.
 
Slávnostné otvorenie výstavy bude vo štvrtok 18. novembra o 12:00 h v Galérii Babka v Kovačici a výstava potrvá do 18. decembra.
 
 
V treťom najväčšom štáte sveta, v Čínskej ľudovej republike, Svetová výstava Shanghai Expo 2010 prebiehala počas štyroch mesiacov a prezentovala unikátne myšlienky a vízie ľudstva v oblasti ekonomiky, vedy, technológií a kultúry.
 
Záverečný ceremoniál Svetovej výstavy Šanghaj 2010 sa konal 31. októbra keď sa aj ukončilo 184-dňové trvanie tohto podujatia. Na výstave sa predstavilo 246 krajín a medzinárodných organizácií a výstava pritiahla viac ako 73 miliónov návštevníkov, čo je skutočne rekord v histórii Expo výstav.
 
Svetová výstava Shanghai Expo 2010 China je najväčšia medzinárodná výstava priemyselného rozvoja a kultúry jednotlivých štátov, organizovaná periodicky od polovice 19. storočia. Oficiálne logo výstavy je inšpirované čínskym znakom zobrazujúcim troch ľudí držiacich sa za ruku. Témou svetovej výstavy je „Lepšie mesto, lepší život.“

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články