Vydarený zborový koncert

V nedeľu v Selenči
 
Vydarený zborový koncert
 
Tradičný ekumenický koncert pod názvom Pánovi spievame spolu, svojim obsahom efektne zapadá do osláv vianočných sviatkov. Podobne ako i vlaňajší, aj tohtoročný bol opravdivým sviatkom pre milovníkov zborového spevu a duchovnej hudby a početné obecenstvo malo z neho krásny umelecký zážitok.
 
foto
 
Mladežnícky zbor Plamienky
 
Na koncerte sa okrem domáceho zboru Zvony zúčastnili aj mládežnícke zbory: Majestát - evanjelickej a.v. cirkvi a Plamienky- rímskokatolíckej cirkvi. Vystúpil i zbor Jefimija srbskej pravoslávnej cirkvi zo Sriemskej Mitrovice, skupina Eos kresťanskej adventistickej cirkvi z Nového Sadu, žiacky zbor a orchester Zvončeky , ekumenické dueto Mária Turanská za klavírneho sprievodu Juraja Súdiho, mestský ekumenický zbor Neven z Báča, trio Zvončeky a zbor evanjelického cirkevného zboru Ozvena .
 
foto
 
Zbor a orchester Zvončeky
 
foto
 
Tri Zvončeky
 
Vianočné vinše predviedli žiaci základnej školy osvedčení malí recitátori, Martina a Michaela Papove, Karmena Kováčová, Marian a Pavel Častvanovci, Jana Trusinová, Viktória Fačarová a Zlatko Klinovský, ktorých pripravila Renáta Súdiová. V závere koncertu spoločne všetci účastníci zaspievali pieseň Daj Boh šťastia tejto zemi.
 
foto
 
Prítomným sa prihovoril aj predseda Obce Báč mr. Tomislav Bogunović a moderátorkou programu bola Mária Nosálová. Všetka zásluha za takýto nevšedný umelecký večierok patrí vedúcemu komorného zboru Zvony Jurajovi Súdimu, ktorý sa snaží udržať koncert na vysokej umeleckej úrovni.
 
Podujatie finančne podporil Pokrajinský sekretariát pre predpisy, správu a národnostné spoločenstvá.
 
Juraj Berédi – Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články