Šach v Kulpíne má perspektívu, ale bez peňazí to nejde

Šach v Kulpíne má perspektívu, ale bez peňazí to nejde
 
Šachový klub Kulpín má aj naďalej pôsobiť na škole, lebo iba na ten spôsob možno omladiť klub. Treba ešte väčšiu pozornosť venovať učeniu tejto hry a to zvlášť u školských detí a mládeže. Taktiež treba zabezpečiť stabilnejšiu finančnú podporu, čo by snáď umožnilo aj účasť na juniorských súťažiach. Predošlá talentovaná generácia rovno z dôvodu nedostatku financií premrhala príležitosť účasti na republikovej súťaži.
 
foto
 
Prvé miesto kulpínski žiaci vedení učiteľom Radoslavom Kolarským obsadili na šachovej súťaži vo Vrbasi
 
Toto sú iba základné smernice, ktoré si na tento rok stanovili kulpínski šachisti na včerajšej výročnej schôdzi. Na nej sa zúčastnilo 25 členov a hostí, ktorí si vypočuli výročnú správu v ktorej sa s poľutovaním konštatuje, že na aktívnejšiu činnosť klubu peniaze chýbajú a nedostatok financií bol aj dôvodom, že sa predstavitelia klubu vlani nezúčastnili na republikových majstrovstvách a tak nemohli prekonať úspech tohto klubu z roku 2009 v Obrenovci.
 
foto
 
Najúspešnejším žiakom - šachistom na Zornička open aj vlani bol Daniel Peťkovský z Kulpína
 
Po správach o práci a financiách, nasledovala volebná časť. Pri voľbe vedenia klubu nebolo väčších zmien a tak aj dobudúcna funkciu predsedu klubu bude vykonávať Dušan Vida a za členov Výkonného výboru boli zvolení Radoslav Kolarski, Ján Vrbovský, Michal Hegedúš a Branislav Beláni. Členmi Dozornej rady v nasledujúcom štvorročnom období budú Michal Benka, Pavel Kreko a Vasa Gajdobranski.
 
foto
 
Kulínski šachisti tradične počas Predslávnosťových dní v Kulpíne poriadajú šachový turnaj
 
Priam nemysliteľné by bolo stretnutie šachistov bez odohranýh šachových zápasov. Tak aj včera, po oficiálnej časti schôdze, usporiadali turnaj , na ktorom sa zúčastnilo 21 hráčov z čoho 4 juniorov. Prvé miesto si vybojoval Michal Hegedúš, druhé Milan Radosavljev a tretie miesto si rozdelili Petar Radosavljev a Branislav Belanji.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
27. 02. 2011. godine u prostorijama osnovne škole sa početkom u 15:00 časova održana je GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠK „KULPIN“ Kulpin. Dnevni red je bio:
1) Izveštaj o radu kluba u 2010. godini;
2) Finansijski izveštaj za 2010. godinu;
3) Izveštaj nadzornog odbora;
4) Izbor predsednika, članova Izvršnog odbora i članova Nadzornog odbora kluba;
5) Plan rada za 2011. godinu i Finansijski plan za 2011. godinu;
6) Pitanja i predlozi;
7) Brzopotezni šahovski turnir.
 
Na sednici je bilo prisutno 25 članova i gostiju ( predstavnici iz LD „ Fazan“, SRD „Smuđ“, FK „Kulpin- a“ i OK „Kulpin“) . Izveštaji za 2010. su pročitani i jednoglasno prihvaćeni prihvaćeni uz napomenu da se uz tako mali budžet kluba mnogo i uradilo. Potvrđeno je da šah klub treba da ostane u školi, jer jedino tako možemo podmladiti klub, uz svakako bolji rad u učenju šaha i veću finasijsku podršku radi odlaska na postojeća juniorska takmičenja. Prošlogodišnja talentovana generacija propustila je priliku, zbog manjka finasijski sredstava, da ode na republičko takmičenje i postigne bolji rezultat nego što je postigla 2009. u Obrenovcu.
 
Kod izbora rukovodstva kluba nije bilo puno promena. Dušan Vida je ponovo izabran za predsednika, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Radoslav Kolarski, Jan Vrbovski, Hegeduš Mihal i Belanji Branislav. U Nadzorni odbor su izabrani Mihal Benka, Pavel Kreko i Vasa Gajdobranski.
 
Pročitani su planovi (Rada kluba i Finasijski) za 2011. godinu koji su jednioglasno prihvačeni.
 
Posle zvaničnog dela i paprikaša odigran je BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR sa tempom 10 minuta po igraču. Na turniru je igralo 21 takmičar od kojih su 4 bili junori. Igralo se 8 kola i prvo mesto je zauzeo Mihal Hegeduš, drugo Milan Radosavljev , a treće mesto su podelili Petar Radosavljev i Branislav Belanji.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články