PREČO MÁM RÁD SLOVENČINU, PREČO MÁM RÁD SLOVENSKO

PREČO MÁM RÁD SLOVENČINU, PREČO MÁM RÁD SLOVENSKO
 
Ministerstvo školstva Slovenskej republiky, Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky, Štátny pedagogický ústav, SPN – Mladé letá, Matica slovenská, Vydavateľstvo Matice slovenskej, Spolok slovenských spisovateľov, Jazykovedný ústav Ľ. Štúra SAV a Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí
 
v y h l a s u j ú   17. r o č n í k   c e l o š t á t n e j   l i t e r á r n e j   s ú ť a ž e   s   m e d z i n á r o d n o u   ú č a s ť o u
 
Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko
 
Cieľom súťaže je podchytiť, rozvíjať a prehĺbiť záujem detí a mládeže o slovenčinu a Slovensko, o významných dejateľov Slovenska a svojho kraja, o miestne spoločenské a kultúrne problémy a nárečia formou slohových úloh, pokusov o umelecké vyjadrenie myšlienok v podobe prozaických žánrov a básní. Tento ročník sa bude niesť v znamení 180. výročia narodenia Jána Bottu, 160. výročia narodenia Pavla Országha Hviezdoslava, 160. výročia úmrtia Jána Hollého, 100. výročia narodenia Margity Figuli, 90. výročia narodenia Márie Ďuríčkovej, 90. výročia úmrtia Milana Rastislava Štefánika a 90. výročia založenia slovenského gymnázia v Báčskom Petrovci v Srbsku.
Organizačný poriadok súťaže je uverejnený na internetovej stránke Štátneho pedagogického ústavu http://www.statpedu.sk/.
Vybrané súťažné práce do celoštátneho kola treba zaslať do 15. januára 2009 (zahraniční účastníci do 28. februára 2009) v štyroch exemplároch a s vyplnenou prihláškou na adresu: Štátny pedagogický ústav, Pluhová 8, 830 00 Bratislava, heslo PREČO MÁM RÁD SLOVENČINU, PREČO MÁM RÁD SLOVENSKO.
Slávnostné vyhlásenie výsledkov 17. ročníka súťaže bude v júni 2009 v Nových Zámkoch pri príležitosti Cyrilo-metodských dní slovenského písomníctva a kultúry.
 
www.uszz.sk

Komentárov  

0 #3 Guest 2011-11-20 13:13
:evil: thztfhjn
Nahlásiť administrátorovi
-2 #2 Guest 2011-01-13 16:18
na co mi to je :sad:
Nahlásiť administrátorovi
-1 #1 Guest 2011-01-13 16:18
:sad: :sad: :sad: :sad:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články