Hold Ľuboslavovi Majerovi

Hold Ľuboslavovi Majerovi
 
V zrenjaninskom Národnom divadle Tošu Jovanovića režisér Ľuboslav Majera včera večer otvoril 61. Festival profesionálnych divadiel Vojvodiny. Pri tej príležitosti skonštatoval: „ Je veľkým šťastím ak niečo, čo zhromažďujeme každodenne ako omrviny, omrvinky duchovnosti, úspešne zozbierame a ponúkneme všetkým, ktorí žíznia za duchovným.“ Na trochu mladšej, 42. Prehliadke slovenskej ochotníckej divadelnej tvorby v Starej Pazove dnešný večer tiež patril tomuto nášmu a svetovému režisérovi. Ochotníci VHV z Báčskeho Petrovca predviedli inscenáciu Ti top biotop v réžii Ľuboslava Majeru.
 
foto
 
Predstavenie Tip top biotop na staropazovských divadelných doskách (Foto SKUS Hrdinu Janka Čmelíka)
 
Ako sprievodné podujatie, pred týmto predstavením, dnes o 19:00 hodine v predsieni staropazovského divadla bolo literárno-divadelné posedenie s režisérom Ľuboslavom Majerom pri príležitosti životných 60-tín a jeho 35-ročnej divadelnej činnosti. Okrem iného na večierku predstavili príležitostnú monografiu v príprave o živote a bohatom divadelnom opuse Ľuboslava Majeru. O nej hovorili autor monografie Pavel Matúch, riaditeľ Strediska pre kultúru Stará Pazova Alexander Bako, divadelník Jaroslav Litavský – Didi, profesor Branko Rakočević a publicista Martin Prebudila.
 
foto
 
Monografia Majera- prvých 60 rokov režiséra Ľuboslava Majeru a 35 rokov jeho umeleckej činnosti (tlačou vijde koncom roka)
 
Ďalší príležitostný večierok ladený k 35-ročnej nanajvýš úspešnej umeleckej práci Ľuboslava Majeru usporiadajú vo štvrtok 14. apríla v Zrenjanine. V rámci prebiehajúceho Festivalu profesionálnych divadiel Vojvodiny o režisérskej práci Ľuboslava Majeru sa zmienia Dejan Penčić Poljanski a Miroslav Miki Radonjić.
 
Pripomeňme, že zajtra na zrenjaninských divadelných doskách vystúpi Slovenské vojvodinské divadlo z Báčskeho Petrovca s predstavením Alisa v zázračnej krajine v réžii Jána Čániho, ktoré svojráznou umeleckou pečaťou taktiež poznačil Ľuboslav Majera.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články