Obecným štruktúram do svedomia

Obecným štruktúram do svedomia
 
Návštevníci, prichádzajúci na podujatie Veľká noc v Kulpíne sa museli -podobne ako aj vlani, na vstupe do osady najprv prebrodiť cez veľké jamy. Tí, ktorí v minulom roku z tohto číhajúceho nebezpečenstva na vozovke, vyvrzli bez poškodenia (ani len výstražná dopravná značka ich na to neupozornila !), do avantúry sa vydali znova azda s presvedčením, že je to už lepšie. Veď petrovská obec je prvou „Bezpečnou komunitou“ v Srbsku!!!
 
foto
 
Kulpínski vinári, ženy, osvetoví pracovníci ba aj žiaci... sa všemožne snažili dokázať, že tu žijú kultúrni a dobroprajní kresťania – každý hosť dostal vyfarbované vajíčko
 
Hostia, ktorí do Kulpína včera zavítali a turisti, ktorí čoraz častejšie a vo väčších skupinách prichádzajú navštíviť Poľnohospodárske múzeum, mohli však iba s poľutovaním skonštatovať, že takú zanedbanú cestu, ktorá sa roky neoznačuje a poriadne neopráva, a taký neudržiavaný stred osady, málokde nájdete. Nepokosená tráva na Veľkú noc (!) a to akurát v najatraktívnejšej časti osady a na jedinom mieste, o ktoré by sa mal starať obecný komunálny podnik, - o to viac a zvlášť keď čakáte hostí, - svedčí o smutnom stave tejto obce a o tom, že sa v nej negazduje domácky.
 
foto
 
Hostia prišli v hojnom počte a obecné štruktúry akoby nielen ignorovali toto podujatie (česť ojedinelým výnimkám) lež mu aj podkladali nohy
 
Nezáujem vedenia o to, čo sa mu deje vo vlastnom dvore, je snáď aj odzrkadlením už takmer nekonečne trvajúceho a stranícky prifarbeného boja o moc na lokálnej úrovni a vyše roka pretrvávajúcej rozpravy o „najdôležitejšom“ lokálnom probléme: kto bude sedieť na mieste predsedu obecného parlamentu?!
 
foto
 
Naši predkovia nám toľko toho pekného zanechali, v každej niti veľa lásky
 
Potom, žiaľ, snahy jednotlivcov a spolkov, ktorí ochotne a z presvedčenia ruky prikladajú, zmarí alebo znehodnotí toľká ľahostajnosť a nesvedomitosť jednotlivcov a lokálnych štruktúr, ktoré sú za to platené a ani napriek tomu ruky nepriložia a robotu si neurobia.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+2 #1 bravo, katarina !martin širka 2011-04-26 03:53
tak by sa malo písať, teda aj o problémoch, otvorene ...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články