SLOVENSKÝ PREMIÉR ZAJTRA NA NÁVŠTEVE SRBSKA

SLOVENSKÝ PREMIÉR ZAJTRA NA NÁVŠTEVE SRBSKA
 
Slovenský premiér Robert Fico zajtra pricestuje na jednodňovú návštevu našej krajiny. V Belehrade sa stretne s najvyššími štátnymi predstaviteľmi vrátane aj prezidenta Srbska . Na tejto oficiálnej návšteve Roberta Fica bude sprevádzať minister zahraničných vecí Ján Kubiš a štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Žiga. S premiérom Mirkom Cvetkovićom bude hľadať možnosti zintenzívnenia dvojstranných vzťahov, najmä v obchode a hospodárstve. Témou bude tiež snaha Srbska o členstvo v Európskej únii a Kosovo, ktoré Slovensko neuznalo a podporilo srbskú žiadosť, aby medzinárodný súd posúdil odtrhnutie Kosova od Srbska.
Podľa písania slovenskej tlačovej agentúry SITA premiéri podpíšu medzivládnu dohodu o vojnových hroboch, ktorá bude právnym rámcom identifikácie a starostlivosti o hroby slovenských vojakov v Srbsku a srbských na Slovensku ako aj o vojnové pamätníky. Potom otvoria srbsko-slovenské obchodné fórum.
Robert Fico spustí druhú linku na výrobu železničných vagónov v podniku Goša v Smederevskej Palanke, ktorý patrí medzi najväčšie slovenské investície v Srbsku. Gošu kúpila pred necelými dvoma rokmi ŽOS Trnava Vladimíra Poóra, často spomínaného ako sponzora Ficovej strany Smer-SD. Poór je známy z čias Mečiarovej divokej privatizácie, keď na istý čas ovládol aj Naftu Gbely.
Pri príležitosti oficiálnej návštevy premiéra Slovenskej republiky p. Róberta Fica v Srbsku, veľvyslanec slovenskej republiky v Belehrade RNDr. Igor Furdík na veľvyslanectve v čase 16,00-17,30 h usporiada recepciu na ktorej sa Robert Fico stretne so zástupcami slovenskej menšiny z Vojvodiny.
Návštevu Srbska slovenský premiér ukončí rokovaním s prezidentom Srbska Borisom Tadićom.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články