14. mája 2011 - Noc múzeí v Petrovci

14. mája 2011 - Noc múzeí v Petrovci
 
Program bude trvať od 18:00h do 02:00h. Začne sa v predsieni (foyer) Slovenského vojvodinského divadla (SVD) otvorením výstavy fotografií Igora Bovdiša. O 22:00 h v Modrom salóne (poschodie SVD) bude nasledovať vernisáž a prezentácia astrofotografií troch autorov: Jaroslava Grňu, Janka Mravíka a Miroslava Grňu. Pre návštevníkov bude tiež otvorená i Galéria Zuzky Medveďovej. Viac na: http://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Backi-Petrovac.html
 
foto
 
V rámci Noci múzeí bude usporiadaná i prednáška Jaroslava Grňu na tému „Astrofotografia“
 
Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie realizované pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy, pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu.
 
foto
 
Z výstavy fotografií Diela prírody mladého autora Igora Bovdiša
 
Aktivity múzeí počas Noci múzeí a galérií sú orientované na také činnosti, ktoré počas celého roka zostávajú pred verejnosťou ukryté. V tom čase múzeá otvárajú verejnosti svoje „skryté“ komnaty a odkrývajú tajomstvá, schovávané pred zrakmi verejnosti. Takto môže verejnosť preniknúť do tajov „múzejnej kuchyne“. „Odkrývanie tajomstiev“ pomáha verejnosti aj prostredníctvom takto získaných poznatkov a informácií lepšie pochopiť význam múzeí pri ochrane súčasti kultúrneho a prírodného dedičstva, uchovávaných v múzeách.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články