Výsledky novinárskej súťaže ASN 2010

Výsledky novinárskej súťaže ASN 2010
 
V Poľnohospodárskom múzeu v Kulpíne dnes prebiehalo slávnostné udelenie novinárskych cien. Za najlepšie novinárske príspevky peňažné a vecné odmeny získali Marína Chorvátová, Ján Záborský a Svetlana Surová a špeciálne uznania si zaslúžili Anna Funtíková a Anna Simonovićová. O ceny Asociácie slovenských novinárov (ASN) úhrnne sa uchádzalo 25 novinárov, ktorí na súbeh Novinárskej súťaže 2010 zaslali 42 príspevkov.
 
foto
 
Mladé laureátky (z ľava na pravo): Svetlana Surová, Anna Funtíková a Marína Chorvátová
 
 
x
foto
 
Program moderovala novinárka Viera Dorčová Babiaková a úradujúca predsedníčka ASN Vladimíra Dorčová mala na starosti celkové organizačné záležitosti. V úzadí Dobroslav Filko a Ivana Vozárová, ktorí sa postarali o hudobnú časť dnešného slávnostného udeľovania novinárskych cien
 
Prítomným sa prihovorila a ceny udeľovala predsedníčka NRSNM Anna Tomanová – Makanová, ako aj predseda Výboru pre informovanie NRSNM Samuel Žiak a riaditeľ Slovenského vydavateľského centra Vladimír Valentík.
 
foto
 
Členovia odbornej komisie, v zložení ktorej boli Katarína Melegová-Melichová (predsedníčka), Ladislav Čáni a Anna Gašparovská sa rozhodli ceny a špeciálne uznania udeliť nasledujúcim novinárom a redaktorom:
 
- v kategórii Profesionálni slovenskí novinári do 35 rokov Cenu Vladimíra Dorču odborná komisia udeľuje MARÍNE CHORVÁTOVEJ za reportáž Svadba, ktorý bol odvysielaný v Rádiu Nový Sad, kým Špeciálne uznanie v tejto kategórii získala ANNA FUNTÍKOVÁ za mini-profil Jautorky fotomanipulácií Jarmily Takáčovej, ktorý bol zverejnený v TV Vojvodiny,
 
- v kategórii Profesionálni slovenskí novinári ponad 35 rokov Cenu Jána Makana odborná komisia udeľuje JÁNOVI ZÁBORSKÉMU za rozhlasovú dokumentárnu reportáž Zabudnuté štimungy, ktorá odznela v Rádiu Nový Sad, kým Špeciálne uznanie v tejto kategórii získala ANNA SIMONOVIĆOVÁ za interview s Martinom Prebudilom pod názvom O ničom a predsa o všeličom, ktorý bol uverejnený v týždenníku Hlas ľudu.
 
- v kategórii Neprofesionálni slovenskí novinári odborná komisia navrhuje Cenu Ondreja Krásnika udeliť SVETLANE SUROVEJ za interview pod názvom Skateboardisti v Novom Sade, ktorý bol zverejnený v TV Vojvodiny. Špeciálne uznanie v tejto kategórii odborná komisia neudelila.
 
Viacej o Novinárskej súťaži ASN nájdete na www.asn.org.rs

Komentárov  

+1 #2 sajo z Petrovca akoze novinar 2011-05-25 19:10
Vsetko je to dobre ze mame mladych novinarov, ktori su predsa bez perspektivy v takomto postaveni nasej vojvodinskej slovenskej zurnalistiky, lez najvacsi je problem, ze ani ti stari , ci starsi novinari by sa mali este zaucat do opravdiveho novinarstva a nie rozdavat mudrost!!!!
Nahlásiť administrátorovi
-1 #1 Bla, bla 2011-05-16 12:46
Ach kiež by nikdy ani nejestvovala tato súťaž!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články