Otvorený list Anne Tomanovej - Makanovej

Otvorený list Anne Tomanovej - Makanovej
 
Slovenská strana zaslala podpredsedníčke pokrajinskej vlády Anne Tomanovej – Makanovej otvorený list nasledujúceho znenia:
 
Vážená pani Tomanová – Makanová Oslovujeme vás s nádejou, že sa pričiníte a zastavíte všetky protizákonné rozhodnutia Pokrajinského sekretariátu pre urbanizmus, stavebníctvo a ochranu životného prostredia, ktorému ste nadriadená, v súvislosti s poskytnutím povolenia na výstavbu „Strediska na recykláciu priemyselných odpadov s vlastnosťami nebezpečných materiálov, so zbernou stanicou na sekundárne suroviny v Kovačici“ s ktorými sme Vás oboznámili a odovzdali Vám dokumentáciu, a ktorú Vám v prílohe ešte raz zasielame.
 
V postupe získania potrebných povolení na realizáciu tohto projektu, založeného na zastaranej a nečistej technológii, bolo urobených veľa prechmatov, porušovania zákonných ustanovení a falšovania kľúčových údajov zo strany orgánov obce Kovačica a rezortného sekretariátu AP Vojvodiny , ktorý je aj vo Vašej kompetencii.
 
Celý projekt bol vypracovaný bez vedomia občanov Kovačice a predseda obce Miroslav Krišan úporne tvrdil, až do verejnej rozpravy vo Výkonnej rade AP Vojvodiny, že sa toto Stredisko na recykláciu azbestu a ďalších nebezpečných materiálov, nebude stavať v Kovačici. Za podvádzanie občanov Kovačice a šírenie takej nepravdy, okrem Miroslava Krišana, v značnej miere prispela TV Kovačica, Hlas ľudu a RT Vojvodiny, za ktorých prácu ste Vy ako podpredsedníčka Vlády Vojvodiny a donedávna pokrajinská tajomníčka pre informovanie, tiež zodpovedná.
 
Kovačica je i Vaším rodiskom, takže je čudné, že nechcete pomôcť svojim príbuzným, spoluobčanom a všetkým obyvateľom Kovačice, aby žili v bezpečnom a čistom prostredí a aby sa nebudovala táto nastavená bomba na niekoľko sto metrov od prvých domov. Takéto nebezpečné veci sa stavajú ďaleko od sídel a obrábateľnej pôdy, vzdialené od vodovodu, v opustených baniach kilometrami vzdialených od sídel. Tak ako čo viete, žiadna z týchto podmienok nie je splnená. A rovnaké stredisko, toho istého investora Yuniriska, doteraz odmietli občania viacero obcí v Srbsku. Ak je všetko to pre Kovčicu bezpečné a ekologicky prijateľné, ako to tvrdia z Yunirisku a z kovačickej obce a Pokrajiny, spolu s Vami, prečo to odmietli obyvatelia iných obcí v Srbsku? Opytujeme sa Vás preto , čo je konečný cieľ výstavby takéhoto nebezpečného Strediska na 350 m vzdialeného od osídleného mesta? Prečo sa 3 roky, koľko trval proces získania povolenia, rozhodnutia vynášali v tajnosti a v rozpore so zákonom RS? Prečo sa podvádzajú občania prostredníctvom lokálnej TV OK Kovačica, že je plánované Stredisko úplne neškodné, aj keď to nie je pravda a je v rozpore so zákonom! Opytujeme sa Vás, či je naše zhodnotenie, že ide o pokus genocídy nad obyvateľmi žijúcimi v blízkosti plánovaného Strediska správne, alebo sa mýlime?
 
Ján Paul, predseda Slovenskej strany
 
foto

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články