Najlepší žiaci z báčskopetrovskej obce

Najlepší žiaci z báčskopetrovskej obce
 
Žiakmi generácie sú: Petrovčanka Lýdia Speváková, Hložančanka Daniela Krasnecová, Kulpínčania Daniel Gaža a Daniel Peťkovský, Maglićania Stefan Bokić a Jovana Radakovićová a gymnazista Ivan Beláni z Báčskej Palanky. Žiakom generácie a „vukovcom“ dnes vo veľkej sieni zhromaždenia obce Báčsky Petrovec udelili uznania a odmeny.
 
foto
 
Báčskopetrovská obec sa tohto roku môže pochváliť so 43-omi nositeľmi Vukovho diplomu: na petrovskom gymnáziu ich bolo 14, rovnako ako v základnej škole, kým v Maglići Vukov diplom získali siedmi, v Kulpíne šiesti a v Hložanoch dvaja žiaci základnej školy. Všetkým k tomuto úspechu zablahoželali a veľa šťastia aj v budúcom školení zaželali predstaviteľ rezortného oddelenia pre spoločenské aktivity Duško Govorčin a zástupca predsedu báčskopetrovskej obce Ján Hansman.
 
foto
 
Duško Govorčin , Stefan Bokić, Jovana Radakovićová, Daniel Gaža, Lýdia Speváková, Daniel Peťkovský, Ivan Beláni, Daniela Krasnecová a Ján Hansman
 
Tí, ktorí k školským záväzkom pristupovali najserióznejšie, pri tejto príležitosti získali aj vecné a finančné odmeny, pričom tí najusilovnejší sa do dejín svojej školy zapísali aj ako žiaci generácie. Všetkým im patrí uznanie.
 
M.Ch.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články