18. ZLATÁ BRÁNA

24. - 26 júna v Kysáči
 
18. ZLATÁ BRÁNA
 
Detský folklórny festival Zlatá brána sa začne výtvarne a výstavne. V piatok o 18:00 v Predškolskej ustanovizni Lienka otvoria výstavu detských kresieb Môj malý svet a o 18:30 v Roľníckom družstve Bodkovanú výstavu Spolku kysáčskych žien. Program bude pokračovať na zámku Zlatej brány najprv koncertom žiakov Základnej školy Ľudovíta Štúra z Kysáča a Hudobnej dielne z Nového Sadu a potom i bábkovým predstavením Adamko medzi chrobáčikmi v predvedení Divadielka Galéria z Nového Mesta nad Váhom, SR.
 
foto
 
V sobotu o 19:00 v Galérii Slovenského národného domu bude vernisáž obrazov Jána Glózika a o 20:30 na nádvorí ZŠ Ľudovíta Štúra, na zámku Zlatej brány koncert hosťujúcich súborov – DFS Turiec z Martina (Slovenská republika) a DFS Rozmarín z Viedne (Rakúsko).
 
Nedeľa bude najrušnejším dňom. O 15:00 je naplánované otvorenie výstavy Dospelá Zlatá brána a udelenie ročnej ceny časopisu Zornička v kategórii fotosúťaž Moja najfotka. O 16:00 napokon Festival i otvoria a potom a sa aj tanec začne. O 21:00 veselica.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články