Deň Selenče

2. a 3. júla
 
Deň Selenče
 
V sobotu a v nedeľu na ihrisku FK Kriváň bude prebiehať medzinárodný futbalový turnaj. Večer o 21:00 na školskom nádvorí rock koncert. V nedeľu o 15:30 vernisáž etno výstavy a v pokračovaní v dome kultúry najprv kultúrno-umelecký program a potom o 20:30 divadelné predstavenie Dvojník pána Barana. Záverom ľudová veselica.
 
foto
 
Selenča v sobotu a nedeľu 2. a 3. júla oslávi Deň osady, t.j. 253. výročie svojho založenia .Na tieto dva dni sú naplánované rôzne podujatia. Oslavy začnú v sobotu o 16:00 na ihrisku FK Kriváň, kde bude prebiehať medzinárodný futbalový turnaj. Okrem domáceho Kriváňa turnaja sa zúčastnia aj FK Tvrđava z Bača, FC Sokol – Tvarožná a FC CVM Mokrá - Horákov , obe mužstvá z Českej republiky. Vo večerných hodinách na nádvorí školy je naplánovaný rock koncert na ktorom vystúpi päť domácich ( selenčských) rockových skupín a jedna z Báčskej Palanky. Začiatok koncertu je stanovený na 21:00 a bude trvať do tretej ráno. V nedeľu najprv v etno priestore v dome kultúry o 15:30 bude otvorená výstava pod názvom Moje záľuby.
 
foto
 
Po otvorení výstavy, na ktorej sa okrem domácej etno odbočky zúčastnia aj hostky z Lalite a Hložian, v sieni domu kultúry bude umelecký program, ktorý pripravila k oslavám Viera Strehárská, vedúca etno sekcie. Na ihrisku futbalového klubu bude pokračovať medzinárodný turnaj. Kultúrno umelecký spolok Jána Kollára v sieni domu kultúry zreprízuje divadelné predstavenie Dvojník pána Barana. Divadelné predstavenie sa začne o 20:30. Záver osláv bude patriť ľudovej veselici, ktorá bude na školskom nádvorí. Na pobavenie, dobrú náladu a do tanca bude hrať domáca skupina Maks. Veselica začne o 21:00 a bude trvať do rána.
 
Všetci hostia budú srdečne vítaní a veríme, že si z bohatého programu pre seba aspoň niečo nájdu.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články