XV. ročník JSDMFS Dulovce 2011

XV. ročník JSDMFS Dulovce 2011
 
XV. Južnoslovenské detské a mládežnícke folklórne slávnosti v Dulovciach na Slovensku budú prebiehať počas tohto víkendu. Aj tohtoročné sa budú konať pod záštitou prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Našu krajinu na nich reprezentujú jánošícki malí folkloristi.
 
foto
 
Petrovské deti so svojimi vedúcimi Tatianou Amidžićovou – Krivákovou a Kvetoslavou Benkovou vlani v Dulovciach sa predstavili vo veľmi peknom svetle
 
Na detských slávnostiach v Dulovciach zo Srbska tohto roku vystúpi Folklórny súbor Základnej školy T. G. Masaryka z Jánošíka, ktorý sa predstaví choreografiami, ktoré predviedli vlani na Zlatej bráne 2010 Ej, gágali, gágali husi na ulici a Ke som ja bou prvý raz na tanci. Autorkou choreografií je Katarína Mosnáková a súbor nacvičuje Jaroslav Halabrín.
 
Predvlani našu krajinu na dulovských slávnostiach reprezentovali selenčské deti a vlani DFS Petrovská družina. Predstaviteľom detského folklóru Slovákov z Vojvodiny na festivale v Dulovciach na Slovensku v roku 2012 bude víťaz nášho tohtoročného detského festivalu Zlatá brána v Kysáči DFS Zvončeky z Erdevíka s choreografiou Zo sálaša na tanec autorky Ruženky Ďuríkovej.
 
Malí folkloristi sa v Dulovciach pravidelne predstavujú v programe Slovákov žijúcich v zahraničí pod názvom Prišli k nám, ktorý sa začne zajtra o 19:00 a v rámci nedeľňajšieho galakoncertu pod názvom Kvety nášho rodu, ktorý bude v amfiteátri a začiatok stanovili na 15:00 h.
 
Organizátormi JSDMFS sú Miestny odbor Matice slovenskej v Dulovciach, Obec Dulovce a Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články