PDvK 2011 – deň druhý

PDvK 2011 – deň druhý
 
Druhý deň Predslávnosťových dní v Kulpíne bol prevažne športový. Súťažili poľovníci v streľbe do hlinených holubov a vo varení poľovníckeho paprikáša, šachisti, cyklisti, futbalisti. Tak ako to tradične býva, aj nedeľňajšie bohoslužby počas PDvK boli príležitostne ladené. Ani tohto roku nevystala prezentácia poľnohospodárskych strojov a priateľský futbalový zápas.
 
foto
 
Súťaž vo varení poľovníckeho paprikáša zo srňaciny a hovädziny
 
Najlepším streleckým celkom boli Ledinčania. Najlepším strelcom Slovákom bol Ján Bohuš z Hložian a najlepší poľovnícky paprikáš uvaril Vladimír Dudáš, šéfkuchár skupiny občanov z Báčskeho Petrovca.
 
foto
 
Paralelne s varením paprikáša v loveckom areály prebiehala i súťaž poľovníkov v streľbe do hlinených holubov
 
foto
 
Z 24 kotlíkov rozvoniavali storaké príchute
 
foto
 
Víťazný tím vo varení poľovníckeho paprikáša: Skupina občanov z Báčskeho Petrovca, sa na návštevu poza chotár a poza kanál, vybral- tak ako sa to patrí – s veľkou kapsou a v nej záväznou petrovskou hrubou klobásou, poriadnymi pecňami domáceho chleba a fľaškou- dvoma domácej pálenky- len aby paprikáš neprihorel!
 
V rámci PDvK ktoré organizoval Miestny odbor Matice slovenskej v Kulpíne, Šachový klub KULPÍN – Kulpín organizoval šachové závodenia. O tom nás informoval Radoslav Kolarski, ktorý spresnil, že sa súťaž uskutočnila v nedeľu 31. 07. 2011 na rybárskej chate pri kanáli a že sa súťaže zúčastnilo 24 hráčov z obce Báčsky Petrovec.
 
Hralo sa na 4 šachovniciach (každý celok), tempo hry bol 15 minút po hráčovi, všetky celky hrali každý s každým – Berger, za výhru celok dostal 2 body a za remizu 1 bod. Po ukončení závodenia najúspešnejšie celky a jednotlivci boli odmenení uznaniami, o ktoré sa postarali MOMS Kulpín a ŠK KULPÍN.
 
 
V sobotu sa začali a v nedeľu najprv v Petrovci predpoludním a a potom v Kulpíne popoludní pokračovali Medzinárodné cyklistické preteky.
 
foto
 
III. etapa Medzinárodných cyklistických pretekov prebiehala ulicami Kulpína. Malí, mladí a tí starší cyklisti sa pred a po jazde tiež posilnili poľovníckym paprikášom
 
foto
 
Výstava poľnohospodárskych strojov
 
foto
 
Hudba veselo hrala, najprv Vulkán z Kysáča a potom mikrofón a gitaru vzali do rúk Kulpínčania, bratranci Govorčinovci

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články