Balkan folk fest

Balkan folk fest
 
- V. Balkan folk fest - medzinárodný folklórny festival speváckych zborov, speváckych skupín, orchestrov a tanečných súborov. Koná sa v Bulharku v mestách Primorsko, Kiten, Lozenec a Carevo. Trvá od 15.06. do 15.09. V tomto roku na ňom vystupuje ponad 150 súborov z 11 štátov.
 
foto
 
Časť Komorného zboru Zvony v spoločnosti spoluúčinkujúcich Balkan folk festu po súťažnom koncerte v Careve 28.07.2011
 
Komorný zbor Zvony zo Selenče spolu so svojim orchestrom v dňoch 26.07.2011 -02.08.2011 pobudli na zájazde v Bulharsku kde účinkovali na V. medzinárodnom folklórnom festivale Balkan folk fest. Účasť na tomto festivale v značnej miere podporil i Sekretariát pre kultúru autonómnej pokrajiny Vojvodiny.
 
Počas svojho zájazdu Zvony mali tri koncertné vystúpenia. Vystupovali na koncerte speváckych zborov ktorý sa konal v meste Carevo. Výsledky z tejto súťaže sa dostanú až v septembri, po zhodnotení všetkých účinkujúcich speváckych zborov. Účasť na druhom koncerte absolvovali v meste Kiten, kde boli aj ubytovaný a tretie koncertné vystúpenie mali v meste Primorsko. Zvony si domov priniesli nie len prekrásne zážitky z vystúpení ale i nové vzácne známosti so spoluúčinkujúcimi ansámblami z rôznych krajín. Okrem pracovnej náplne zájazdu sa uskutočnila i oddychová časť na pobreží Čierneho mora ako i v Aqualande. Po zaslúženom pracovnom oddychu Zvony spievali aj v B. Petrovci, počas SNS 2011 a teraz chystajú celovečerný koncert v Bojčinskej hore – v Surčíne – 13.08.2011.
 
PaedDr. Juraj Súdi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články