Sveter sa začal párať

Sveter sa začal párať
 
Akoby sa deväťdesiate roky znovu vracali. Kríza, chudoba, letargia. A veľmi častá naša konštatácia: Len nech je nie horšia. Vedomí sme si snáď všetci, že táto cesta nemôže viesť k lepšiemu životu. K zmenám však musí dôjsť, sveter sa začal párať – ubezpečovali prednášatelia zo Siete lídrov lokálneho udržateľného rozvoju LeaderNet na včerajšej tribúne v Báčskom Petrovci.
 
foto
 
Mr Zoran Subotički, kulturológ, Goran Sadžakov, analytik životného prostredia a Radomir Jelić, projektový manažér LeaderNetu málopočetným prítomným v Podnikateľskom stredisku hovorili o potrebe združovania sa a zhromažďovania sa do siete a potom počtom posilnení spoločne pôsobiť v smere zlepšenia či prekonania tejto pretrvávajúcej finančnej ale aj politickej kríze. Tiež hovorili o prebratí zodpovednosti za rozvoj svojho lokálneho prostredia a nevyhnutnej decentralizácii. Priama voľba čelných ľudí v lokálnom prostredí je podľa nich správna cesta, ktorou sa znemožní, aby si do výborníckych lavíc zasadli zaslúžilí ľudia tej-ktorej politickej strany, a ktorá umožní aby si voliči menom a priezviskom zvolili známe osoby s dobrým menom vo svojom lokálnom prostredí.
 
Takéto verejné tribúny na tému Ako k dobrému životu mimo Belehradu? a so sloganom „Pre tých, čo im záleží na vlastnom prostredí“ boli realizované v početných mestách vo Vojvodine. Žiaľ, na tejto včerajšej, nebol žiaden predstaviteľ Obce Báčsky Petrovec.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články