Poďakovanie

Poďakovanie
 
spolkom žien z Aradáča, Báčskej Palanky, Báčskeho Magliću, Báčskeho Petrovca, Bajše, Bieleho Blata, Boľoviec, Hložian, Jánošíka, Kovačice, Kulpína, Kysáča, Lalite, Padiny, Pivnice, Selenče, Silbaša a Starej Pazovy, ako aj početným remeselníkom, umelcom a podnikateľom za účasť na Jarmoku umenia a tradície a prezentácii kníh slovenských autoriek počas SNS 2011 v organizácii ASSŽ.
 
foto
 
V mene ASSŽ sa prihovorila predsedníčka Viera Miškovicová a v mene Báčskopetrovskej obce zástupca predsedu obce Ján Hansman
 
Asociácia slovenských spolkov žien už piatykrát zaradom organizovala Prezentáciu kníh slovenských autoriek počas SNS v Báčskom Petrovci. Tentoraz bolo prezentovaných 7 kníh od 6 autoriek: Anny Galambošovej, Márie Jonášovej Kotvášovej, Ruženy Kraticovej, Prof.Dr. Anny Marićovej, Spolku žien Slovenka z Hložian a Ženského spolku z Kovačice.
 
foto
 
Za uplynulých 5 rokov prezentované boli knihy 20 autoriek, za ktoré autorkám boli udelené ďakovné listiny
 
Prvýkrát tohto roku, Asociácia organizovala Jarmok umenia a tradície počas SNS. Ďakujúc spolkom žien, členiek Asociácie, jarmok splnil svoje poslanie. Bol ozajstným zrkadlom slovenskej vojvodinskej tradície a gastronómie. Veríme, že si návštevníci Petrovca odniesli zo slávností a z jarmoku nielen krásne spomienky, ale aj podaktorý suvenír , či originálny výrobok remeselníkov a nezabudnuteľnú chuť tradičných jedál.
 
foto
 
Jarmok umenia otvorila predsedníčka MSS Katarína Melegová - Melichová
 
V mene ASSŽ všetkým im ďakujem za účasť a úsilie priniesť na Slovenské národné slávnosti bohatstvo národnej tradície svojho prostredia.
 
Naše poďakovanie za spoluprácu patrí všetkým účastníkom jarmoku, účastníkom programov počas jarmoku a spoluorganizátorom.
 
Sú to: Obec Báčsky Petrovec, Matica slovenská v Srbsku, NRSNM, Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Slovenské vydavateľské centrum, Klub poľnohospodárov z Báčskeho Petrovca, Združenie penzistov z B. Petrovca, Lesík z B. Petrovca, JKP Progres z B. Petrovca a podnikateľ R. Zotović z B. Magliću.
 
foto
 
Na Jarmoku umenia vystúpil Folklórny súboru Ipeľ z Lúčenca – Slovensko
 
V programe organizovania jarmoku nám pomohli i: Rádio Petrovec a Miroslav Babiak, Detský folklórny súbor Petrovskej družiny s umeleckou vedúcou Tatianou Krivákovou Amidžićovou, Aradáčske meškárky, Kysácke kmotry, Folklórny súboru Ipeľ z Lúčenca – Slovensko, Miriam Murtínová z Hložian, Kvetinárstvo Floria, médiá ktoré sa pričinili k viditeľnosti týchto podujatí a tak ako aj im, vďaka patrí i všetkým jednotlivcom ktorí sa pričinili k organizácii Jarmoku umenia a prezentácii kníh slovenských autoriek.
 
V mene Asociácie slovenských spolkov žien (ASSŽ)
Viera Miškovicová, predsedníčka

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články