AquaPark Petroland v Báčskom Petrovci

AquaPark Petroland v Báčskom Petrovci
 
Polovicou septembra by mala byť ukončená prvá fáza výstavby akvaparku Petroland v Báčskom Petrovci. Podľa slov riaditeľa podniku L&B Park Jána Brtku, dcérskej firmy slovenskej spoločnosti Aqua Therm Invest , ktorá do akvaparku investuje 20 miliónov eur, výstavba prvej fázy turisticko - rekreačného komplexu sa končí a pre návštevníkov bude otvorený o pár týždňov. O dva roky, dokedy sa majú ukončiť všetky práce, Petroland by mal byť najväčším zábavným parkom tohto druhu v Európe.
 
foto
 
Foto AquaPark Petroland
 
Akvapark bude využívať termálnu, 48 - stupňovú vodu z hlbinného vrtu. Vzhľadom na takúto vysokú teplotu, voda sa v bazénoch bude chladiť na 30 stupňov a bude sa využívať i na vykurovanie. V zimných mesiacoch sa celý komplex zastreší veľkým balónom, čo umožní kúpanie počas celého roka. Termálna voda sa čerpá z hĺbky 800 metrov a na základe vykonaných analýz, má i liečivé vlastnosti.
 
foto
 
Foto AquaPark Petroland
 
Na stavebných prácach tohto moderného oddychového areálu toho času je angažovaných 250 robotníkov a po otvorení prvej fázy, pracovnú príležitosť by malo získať 125 osôb a v úplne ukončenom komplexe zamestnaných by malo byť 500 robotníkov.
 
foto
 
Foto AquaPark Petroland
 
Akvapark sa bude rozprestierať na rozlohe 26 ha, čo ho činí najväčším akvaparkom v Európe. V ňom bude nová celá technológia i systém čistenia termálnej vody. Ukončenie poslednej tretej fázy je stanovené na rok 2013, dokedy by mali byť vystavané i dva hotely so 400 lôžkami, olympijský bazén, amfiteáter, kryté bazény, bungalovy, detská osada, lenivá a divoká rieka, vodné atrakcie, vírivky a rôzne druhy sáun, vodotrysky, wellness, relax bazény, rôzne tobogany...

Komentárov  

0 #3 Guest 2012-02-11 01:28
Dúfam že srbský vagabundi neznicia ešte v deň otvarania, tam bude nevyhnutná kontrola a neprajnikov hneď dať preč z areálu. Aká bude cena vstupenky?
Nahlásiť administrátorovi
0 #2 cmuk 2011-10-05 16:40
brat Slovak nekakaj :silly:
bude taky akyho ho bratia spravia a petrovsky demokrati pozehnaju.
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 akvaparksajo 2011-10-04 14:57
Bude najvacsi v EU ak bratia SRBI to dopraju!!!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články